Izšel je osmi album skupine INDUST-BAG

INDUST-BAG

INDUST-BAG, glasbena skupina iz Metlike, ki deluje že od leta 1980, predstavlja svoj osmi album z naslovom NA ISTEM MESTU TU.

Album je že na voljo v Nikini spletni trgovini

„Na istem mestu tu“ je osmi samostojni album skupine INDUST-BAG. Gre za devet novih skladb, ki so bile posnete aprila 2021 v studiu Beartracks. V skladbah se še zmeraj čuti punk energija in zvok, ki ga je skupina zastavila že na samem začetku svojega delovanja in ga tudi nadgrajevala s primesmi bluesa, psihadelike in garažnega rocka. Besedila imajo močan psiho karakter. Poetski manever poleg kritike realnosti na grotesken način vpleta stanje trenutnih razmer. INDUST-BAG trmasto vztraja na svojih pozicijah in se ne prilagaja novodobnim stilom, saj se zaveda, da ima svojo pot že zdavnaj utrjeno in mogoče je tudi zato to del simbolike v samem naslovu novega albuma.

Ob izidu albuma je kitarist in pevec Goran Jarnevič povedal: “V imenu skupine INDUST-BAG z veseljem sporočam, da smo prišli do svojega osmega albuma, ki izide 15. aprila pri založbi NIKA. Imeli smo sicer plan, da bi to storili že prej in bi se ujemalo tudi s predvidenim koncertom ob naši 40-letnici, a se nam zaradi „korona krize“, vsega tega ni posrečilo izpeljati. Seveda nas to ni ustavilo pri igranju in ustvarjanju. Tako smo aprila 2021 v studiu Beartracks, s snemalcema Robijem Bulešičem in Gašperjem Oražmom posneli devet novih skladb, za katere smo prepričani, da tako po aktualnosti, kot tudi raznolikosti, na pravi način zaokrožujejo naš dosedanji opus. Prvi nastop v okviru predstavitev našega novega albuma “Na istem mestu tu“, bo že 13. maja v Menzi pri koritu na Metelkovi – vabljeni