Izšel je deveti album zasedbe Coldplay

Coldplay (Foto: James Marcus Haney)

Izšel je težko pričakovani deveti album zasedbe Coldplay – ‘Music of the Spheres’.

Zasedba Coldplay se danes veseli izida svojega devetega albuma Music Of The Spheres. Izid je proslavil že tretji singel z albuma Let Somebody Go z gostjo Seleno Gomez. Z albuma sta predhodno izšli še skladbi Higher Power in My Universe. Slednjo so Coldplay ustvarili v sodelovanju z južnokorejskimi mega zvezdniki BTS in s tem pričakovano zasedli prvo mesto na najprestižnejših glasbenih lestvicah. Med drugim so postali prva britanska zasedba, ki je ob izidu novega singla pristala na prvem mestu glasbene lestvice US Top 100.

ZASEDBA JE NAPOVEDALA TUDI SVETOVNO KONCERTNO TURNEJO

Ne zgolj naslov Music Of The Spheres, vse v povezavi z albumom se vrti okrog vesolja, tako je na primer prvi singel Higher Power svoje prvo predvajanje doživel na mednarodni vesoljski postaji. Za videospot drugega singla My Universe je bil posnet poseben videospot v katerem hologrami obeh zasedb združijo moči in premagajo prepoved glasbe v izmišljeni galaksiji.

Včeraj, dan pred uradnim izidom albuma, je zasedba napovedala tudi svetovno koncertno turnejo za leto 2022 in se z njo zavezala k mnogim okoljevarstvenim projektom, med drugim so obljubili, da bodo posadili drevo za vsako prodano vstopnico.

Album v spletni trgovini