Istrski trubadur Rudi Bučar z decembrskim koncertom za prijatelje

Rudi Bučar (Foto: Marko Alpner Photography)

Rudi Bučar, istrski trubadur in večkratni zmagovalec festivalov, ki s svojim glasbenim ustvarjanjem že skoraj poldrugo desetletje ohranja in plemeniti istrsko kulturno dediščino, bo 20. decembra ob 20. uri nastopil v Sokolskem domu v Škofji Loki na decembrskem koncertu za prijatelje.

Vstopnice bodo od 4. novembra dalje na voljo na blagajni Sokolskega doma po ceni 15€.

Rudi bo na koncertu predstavil tudi pesem ‘Plešem’. ki jo je izdal aprila letos. Avtor mnogih priljubljenih skladb in človek, ki je mnogim istrskim ljudskim napevom dal novo življenje; istrski trubadur, večni sanjač in veseljak, je izdal novo skladbo ‘Plešem‘. Zgodba o človeku, ki svoje življenje živi drugače, danes dobiva tudi video podobo.

Video zgodbo, ki bo sledila vsebini skladbe, je Rudi posnel z režiserjem Petrom Klevo iz Kleva films, snemali pa so jo na Obali. Vlogo človeka, ki živi v svojem sistemu in svoj vsakdan je izvrstno odigral Dorian Makovac.

Z zabavno, igrivo in ironično skladbo ‘Plešem’ se Rudi Bučar pošali (tudi) na svoj račun, saj se tudi njemu kdaj zgodi, da pleše, pleše, pleše vsaki dan, kaj spije in zapoje, tudi če je čisto sam. Zgodba o drugačnem življenju ni cinična ampak gleda na svet pozitivno. Skladbo je Rudi Bučar posnel z Goranom Krmacom (tuba, topotalnik), Anžetom Vrabcem (pianino) in Boštjanom Gombačem (tolkala, zvočila), za produkcijo je poskrbel Gaber Radojevič, skladba pa izhaja pri Glasbeni zadrugi Celinka.