Iron Maiden s koncertno izvedbo ‘Sign Of The Cross’

Iron Maiden so pred dnevi potrdili, da bodo 20. novembra izdali nov koncertni album Nights Of The Dead, Legacy Of The Beast: Live In Mexico City, s katerim bo skupina oboževalcem ponudila spomin na nedavno nostalgično turnejo. V promoviranja prihajajočega izdelka je zasedba izdala nov singel, koncertno izvedbo ‘Sign Of The Cross.’ Odpovedana turneja se bo nadaljevala naslednje leto, med drugim tudi v Zagrebu, kjer bodo nastopili 7. junija.

Seznam skladb

01. Churchill’s Speech
02. Aces High
03. Where Eagles Dare
04. 2 Minutes To Midnight
05. The Clansman
06. The Trooper
07. Revelations
08. For The Greater Good Of God
09. The Wicker Man
10. Sign Of The Cross
11. Flight Of Icarus
12. Fear Of The Dark
13. Iron Maiden
14. The Number Of The Beast
15. The Evil That Men Do
16. Hallowed Be Thy Name
17. Run To The Hills

Ustanovitelj in basist Iron Maiden Steve Harris je prihajajoči izid komentiral z naslednjimi besedami:

Ko je bilo treba zaradi pandemije COVID odpovedati zadnji del naše Legacy turneje, ki bi se morala zgoditi letos poleti, je bila celotna skupina zelo razočarana. Vemo, da so se tudi naši oboževalci počutili enako. Resnično smo se veselili, da bomo lahko turnejo pripeljali v še več držav, in čeprav nam je večino evropskih nastopov uspelo prestaviti na naslednje leto, smo se odločili, da bomo poslušali nastale posnetke, in skušali ugotoviti, ali je iz njih moč ustvariti koncerten album, ki bi ga lahko poslušali povsod in bi bil všeč vsem. Zelo sem zadovoljen z rezultati, še posebej, ker se na seznamu nahajajo tudi pesmi, ki jih še nismo izdali na koncertnem albumu, na primer ‘The Greater Good Of God’ in druge starejše pesmi, kot so ‘Where Eagles Dare,’ ‘Flight Of Icarus’, ‘The Clansman’ in ‘Sign Of The Cross,’ ki že vrsto let niso bile vključene v naše koncertne izdaje.

Še nikoli nismo izdali albuma v živo iz Mehike in mislim, da je ta posnetek legitimen poklon strasti in veselju naših mehiških oboževalcev, ki nas vedno tako lepo sprejmejo.