Inmate z novim akustičnim albumom

Skupina Inmate (FOTO: osebni arhiv izvajalca)
Skupina Inmate (FOTO: osebni arhiv izvajalca)

Velenjčani INMATE so z novim albumom zaplavali v akustične in orkestralne vode, v katerih je čutiti tako pridih orientalskega vzhoda kot tudi skandinavskega severa.

 

 

Tudi letos bodo nastopili na EMI

Slišati je, da so se člani popolnoma prepustili toku ustvarjanja tega, od dosedanjih zvočnih zapisov precej drugačnega albuma. Svežina vibrira skozi nove skladbe.
22. 2. 2020 se bodo s skladbo ‘Salt‘ že drugič zapored predstavili na EMI 2020.

Poleg novega albuma pa na radijske postaje pošiljajo tudi novo skladbo ‘Hold on forever‘ iz albuma ‘A small measure of peace’, ki ji lahko prisluhnite tudi v zgornjem videu.

 

O albumu ‘A small measure of peace’

Novi album z naslovom ‘A small measure of peace‘ je novo in od prejšnjih izdaj precej drugačno poglavje v diskografiji skupine INMATE. Ideja za projekt je nastala čisto spontano, po lanskem nastopu na EMI, saj so želeli ustvariti nekaj popolnoma novega in neobičajnega in se na ta način, neobremenjeno s končnim rezultatom, lotili tudi snemanja. INMATE so vedno stremeli k drugačnosti in iskanju novih vplivov, zato so dokaj hitro našli skupni jezik s producentom Urošem Boršičem, ki je pripravil in izdelal aranžmaje vseh priredb. Priredili so pet skladb iz albuma ‘Anarthas‘, ki je izšel v začetku lanskega leta. Producentu Urošu gre tudi zasluga, da sta dve skladbi ‘Hold on forever‘ ter ‘Re-Cycle (Samsara)‘ na albumu izšli v orkestralni izvedbi, za katero je poskrbel Rok Jurečič.

Stilsko bi skladbe lahko opredelili kot orkestralni unplugged, skladba ‘Karmageddon‘ ima tudi orientalski pridih. Setlisto petih priredb na koncu zaključuje skladba ‘Atma‘, ki so jo predstavili na lanski EMI.

A small measure of peace‘ je tako popolnoma novo zvočno potovanje skupine, ki sicer ostaja metal bend, a v ta žanr odprtih glav in src spuščajo pridihe in navdihe časa, kraja in notranjih prepihov posameznih članov. Od njih lahko torej v nadaljnje pričakujemo še kaj nenavadnega.

Naslovnica albuma 'A small measure of peace'.
Naslovnica albuma ‘A small measure of peace’.

Seznam skladb na albumu ‘A small measure of peace’:
HOLD ON FOREVER AC
RE-CYCLE (SAMSARA) AC
KARMAGEDDON AC
CORNERSTONE AC
DARE TO FAIL AC
ATMA (EMA 2019)