Inmate pripravljajo 6. album in vabijo k sodelovanju

Skupina Inmate (FOTO: Marko Duplišak)
Skupina Inmate (FOTO: Marko Duplišak)

Velenjski metalci INMATE so že globoko v fazi priprave novega studijskega izdelka, že 6. po vrsti. Nedavno izdani videospot, ‘NO TIME TO DIE‘, je namreč zaključil obdobje še vedno aktualnega albuma ‘The Salt‘, ki je izšel leta 2021.

K sodelovanju vabijo dodatnega pevca

Novi album, katerega izid je predviden za leto 2024, bo nosil naslov ‘LET THE DEAD BURY THEIR DEAD‘. Vseboval bo 10 sklad. Fantje ne skrivajo, da bo novi album najtežji do sedaj, saj se stilsko vračajo k death metalskim koreninam, ki so bile najbolj prisotne na prvencu ‘Free At Last‘ ter drugem albumu ‘Tree Of Life‘. Posledično bodo na albumu spet prevladovali growl in scream vokali, zato so se pri INMATE odločili k sodelovanju povabiti dodatnega pevca, ki bi pokril ta segment vokalov pri produkciji. Vse interesente vabijo, da skupino kontaktirajo na email info@inmate-band.com. Kljub predvidenemu izidu naslednje leto, lahko kakšen single pričakujemo že letos.

Koncertno sezono odpirajo 9. februarja v ljubljanskem Ortobaru, kjer bodo nastopili skupaj z zasedbo Mojstri pasivne agresije. Koncert se bo pričel točno ob 19.00, zato se na koncert odpravite pravočasno. Predprodaja vstopnic že poteka, kupite jih lahko po ceni 10 € TUKAJ.

Skladba ‘NO TIME TO DIE‘ je zadnji videospot ter zadnje dejanje skupine z še vedno aktualnega albuma ‘THE SALT‘. Spot je posnel, produciral ter zmontiral pevec skupine, Marko Duplišak. Posnet je bil na dvorcu Gutenbuechel v Šoštanju. Tokrat so k sodelovanju povabili pevko Matejo Štangelj, poznano pod imenom Mateyah. V spotu v vlogi plesalke nastopa Neja Lečnik. Album ‘THE SALT‘ je izšel 1. marca 2021 v samozaložbi.

Tokrat smo se videospota lotili malce drugače, želeli smo ustvariti umetniški spot in Neja se je odlično odrezala v vlogi plesalke. K sodelovanju smo po naključju povabili pevko Matejo Štangelj, ki je svoje delo opravila več kot odlično. Gre za našo prvo skladbo, v kateri lahko slišite tudi ženske vokale. V Inmate se ne bojimo izzivov, zato vedno poskušamo narediti nekaj, česar v preteklosti še nismo storili. Zgodba albuma THE SALT je s tem videom zaključena. Vso energijo že nekaj mesecev vlagamo v izdelavo novega albuma, katerega izid načrtujemo v roku dobrega leta. V Inmate ne počivamo in spet pripravljamo nekaj drugačnega. – INMATE

Na kratko o albumu ‘The Salt’

THE SALT‘ nosi naslov 5. albuma velenjske skupine INMATE. Album je naprej na voljo na znanih spletnih platformah, kot so Spotify, Apple Music, iTunes, Google Play, YouTube, Amazon, Pandora, Deezer, Tidal, itd. Fizično kopijo je možno dobiti preko spletne strani Big Cartel in Bandcamp.

Album vsebuje 10 skladb, med katerimi je tudi naslovna skladba ‘The Salt’, s katero so velenjski metalci nastopili na predlanskem izboru za evrovizijo EMA 2020.

Definitivno gre za naš najboljši album do sedaj, saj je bilo vloženega ogromno truda in časa. Vsaka skladba na albumu je za nas posebna in hkrati najboljša, zato enostavno ne moremo izbrati favorita. Velika zasluga za izdajo novega albuma gre našemu producentu Urošu Boršiču, ki je kljub težkim razmeram zaradi omejitev koronavirusa svoje delo opravil vrhunsko in ažurno. Gre tudi za naš najhitrejši album do sedaj, najhitrejša skladba ima 230 bpm (udarcev na minuto). – INMATE

Seznam skladb na albumu ‘THE SALT’:
1. Less Is More
2. For Suffer We Must
3. Underdog
4. Here For A Reason
5. The Salt
6. No Time To Die
7. Nobody Is Innocent
8. Coming Back To Life
9. Shadows
10. To Higher Self