‘In ko me sprašuješ’ kdaj bo nov videospot od Nine Bulatovix?

Zasedba Nina Bulatovix (FOTO: Tadej Vaukman)
Zasedba Nina Bulatovix (FOTO: Tadej Vaukman)

In ko me sprašuješ‘ kdaj bo nov videospot od Nine Bulatovix … Zdaj in tu.

O skladbi in albumu

In ko me sprašuješ‘ je pesem o zbliževanju, objemanju, umikanju, rušenju. Čakanju. Rojevanju. Vsakokratnem rojevanju? Tudi. O odraslih fetusih? Možno. Zagotovo pa o vse preveč lahkotnem in že videnem.

Tina Ščavničar o ustvarjanju videospota: ‘Nina Bulatovix je genialen bend. V meni vzbudi posebne, neoprijemljive zaznave. Ustvarjati z njimi skozi filmski oz. video medij, skozi sliko, zvok in občutenje je enkratno.’

‘In ko me sprašuješ’ je predzadnji komad na tretjem studijskem albumu ‘Zob za zob‘, ki je izšel letos. Je muzika za ples v času neznosnosti.

Album je na voljo za nakup v obliki vinilke in digitalnega albuma na KAPA Records Bandcampu ter na vseh digitalnih platformah.

Album je nastajal na ulicah in v zavetjih kl(j)ubovja, večinsko v placu za vaje na Metelkovi ter v okviru umetniških rezidenc Layerjeve hiše v Kranju in ministrstva za Kulturo RS v Berlinu. Triu se je pridružil multinstrumentalist Andrej Hrvatin. Snemanje in produkcija sta ponovno delo Marka Lavrina. Za celostno podobo stoji Zoran Pungerčar. Fotografijo ureja Tadej Vaukman.

Nina Bulatovix je post-punk trio, združen leta 2009 kot surov glasbeno-besedni upor proti nesposobnostim in samozadostnostim politike ter obče blaznosti.