Imperij z novim singlom in videospotom

Foto: Marko Duplišak

Skladba »Žalostna« je novi singel rock zasedbe Imperij, ki neposredno napoveduje izid druge avtorske plošče z naslovom »Lutke«. Izid plošče bo pospremila slovesna predstavitev v dobro poznani Svetovni kavarni Sputnik v Ljubljani, 11. oktobra 2018.

Scenarij za videospot naslovne skladbe je skupina Imperij napisala sama, režisersko taktirko pa je vodil Marko Duplišak, avtorji singla so člani skupine Imperij. V spotu so zaigrale žalostne Ana Belčič, Nadia Dzamastagič in člani skupine Imperij, snemali pa so ga v Ljubljani.

Foto: Marko Duplišak

‘Verjetno si se kdaj zazrl skozi okno polno kapljic v daljavo, a vendar niso bili le oblaki tisti, ki so tedaj jokali. Nekoga si močno ljubil ali ljubila, a vendar se stvari niso izšle po željah in zaključilo se je neko poglavje, ki bi moralo trajati mnogo dlje… ‘  – IMPERIJ

Želeli so ustvariti zgodbo s katero bi se poistovetil prav vsak, snemanje je potekalo na deževen septembrski dan, okoliščine so pripomogle, da se je dež izlil v občutja videospota. Nastal je temačen, teatraličen izdelek, ki zelo pristoji skladbi ‘Žalostna’.

‘Spomniš se vseh lepih trenutkov in tudi obljub, ki so sčasoma zbledele. Želiš si premakniti naprej, a se ne moreš, vsaj ne še danes. Stiska te v prsih in imaš občutek, da te bremeni vsak vdih bolj od prejšnjega. Ne moreš si pomagati, da se ne bi vprašal, kdaj in kako je šlo vse tako zelo narobe. Tedaj po licu steče nova solza in za njo še druge.’ – IMPERIJ

A vendar pomeni vsako zaprto poglavje možnost za odprtje naslednjega – lepšega in za vsakim dežjem posije tudi sonce. In ne pozabi, pri prebolevanju pomaga tudi kakšna dobra skladba, zato prisluhni novemu singlu zasedbe Imperij.