Imagine Dragons: še dodatni koncert v puljski Areni

Skupina Imagine Dragons (Foto: promo Imagine Dragons)
Skupina Imagine Dragons (Foto: promo Imagine Dragons)

Zaradi velikega interesa občinstva in razprodanega koncerta 8. avgusta 2023, bodo Imagine Dragons nastopili v puljski Areni tudi dan kasneje, 9. avgusta 2023. Ena najbolj iskanih sodobnih skupin bo tako tam nastopila kar dva dni zaporedoma. Vse redne vstopnice za prvi koncert so razprodane, za novi datum pa so že na voljo na spletni strani www.eventim.si.

Imagine Dragons so postali ena največjih in najprepričljivejših rock skupin na svetu

Avtorji uspešnic ‘Radioactive‘, ‘Believer‘ in ‘Demons‘, prejemniki grammyja in ena od najpopularnejših skupina vseh časov, tako prvič prihajajo v našo regijo. V zadnjih petih letih so Imagine Dragons postali ena največjih in najprepričljivejših rock skupin na svetu. So skupina, ki je redefinirala rock v 21. stoletju s prepolnimi stadioni in himnami, ki podirajo vse rekorde. Ta kvartet iz Las Vegasa z dijamantnim grammyjem se tako s pravico ponaša z oznako ene največjih rock skupin današnjega časa. Prodali so 66 milijonov albumov, 55 milijonov digitalnih pesmi, imajo kar 110 milijonov prenosov pesmi in so edina skupina v zgodovini, ki se ponaša s štirimi RIAA dijamantnimi singli: ‘Radioactive’ (14-krat platinast), ‘Believer’ (10-krat platinast), ‘Demons’ (10-krat platinast) in ‘Thunder’ (10-krat platinast).

Koncert v Pulju je del svetovne turneje ‘Mercury World Tour‘, na kateri predstavljajo svoj veliki in dolgo pričakovani album ‘Mercury — Acts 1 & 2‘. Turneja se prične na Smukfestu na Danskem, po koncertih v Italiji, na Hrvaškem, Poljskem, v Litvi, Franciji, Izraelu in Grčiji pa zaključijo turnejo v francoskem Chambordu.

Od prvega pojavljanja leta 2009, so Imagine Dragons imeli pet albumov med prvimi desetimi na Billboardovi Top 200 lestvici; ‘Night Visions‘, ‘Smoke + Mirrors‘, ‘Evolve‘, ‘Origins‘ in ‘Mercury – Act 1‘.

Z letošnjo izdajo albuma ‘Mercury – Act 2‘ so zaokrožili svoj dvojni album, ki ga je produciral legendarni Rick Rubin. S svojo dominanco na radijskih postajah so tako ena od samo štirih skupina, ki so istočasno dosegli pozicijo med Top 5 singli Aternativnega radija in edina skupina, ki je ta podvig ponovila.

Sodelovali so z mnogimi zvenečimi imeni, od Kendricka Lamarja, Lila Waynea in Wiza Khalife do Aviciija in skladatelja Hansa Zimmerja. Za dobrodelne namene so zbrali milijone dolarjev, med njimi tudi za njihovo dobrodelno organizacijo za otroke, obolelih z rakom, Tyler Robinson Foundation in LOVELOUD Foundation s festivalom frontmena Dana Reynoldsa za podporo LGBTQ+ mladini. Leta 2022 jih je ukrajinski predsednik Volodymyr Zelensky imenoval za veleposlance UNITED 24, ki pomaga pri zbiranju humanitarne pomoči za Ukrajino.

Imagine Dragons 2023 DATUMI NA TURNEJI:
02.08.2023 Skanderborg, Danska Smukfest
05.08.2023 Rima, Italija, Circo Massimo
08.08.2023 Pula, Hrvaška, Arena
09.08.2023 Pula, Hrvaška, Arena
14.08.2023. Varšava, Poljska,PGE Narodowy
16.08.2023. Vilnius, Litva, Vingio Parkas
22.08.2023 Pariz, Francija, La Defense Arena
29.08.2023 Tel Aviv, Izrael, Park Hayarkon
06.09.2023 Atena, Grčija Olympic Complex
08.09.2023 Chambord, Francija, Château De Chambord