Igor Lumpert z ekipo vrhunskih glasbenikov v Kinu Šiška

Priznani, v New Yorku delujoči slovenski saksofonist in skladatelj Igor Lumpert nam bo z ekipo vrhunskih glasbenikov – kontrabasistom Maso Kamagučijem, saksofonistom Gregom Wardom in bobnarjem Jasonom Nazaryjem – v Kinu Šiška 27. oktobra predstavil pri založbi Clean Feed izdani Eleven, po mnenju tujih in domačih medijev “presneto dober album novega jazza” (Odzven). Ne zamudite jazz poslastice, ki jo je Yoko Ono opisala preprosto kot “odličen bend”!

Novomeščan Igor Lumpert je po zaključku študija v Linzu, v času katerega je bil član nagrajene nemške zasedbe Sidewinders, na povabilo enega najboljših kontrabasistov na svetu, Reggieja Workmana, izobraževanje nadaljeval v New Yorku. Po 18 letih plodnega ustvarjanja in muziciranja, v katerih se je uveljavil ne le na domači in newyorški sceni, temveč tudi v svetovnem merilu, je letos izdal izvrstno četrto ploščo Eleven.

Na njej so kot člani njegove zasedbe Innertextures sodelovali saksofonist Greg Ward, sodelavec raznolikih izvajalcev, kot so Prefuse 73Lupe FiascoTortoise, William Parker, Andrew D’Angelo in Mike Reed, japonski kontrabasist Masa Kamaguči (George Garzone, Bert Sieger, Hal Crook, Herb Pomeroy, Frank Carber …) ter Kenny Grohowski, sodelavec Johna ZornaStanleyja Clarka, Lonnieja Plaxica in Emeline Michel. Slednjega bo tako kot spomladi v Cerknem na nastopu v Šiški zamenjal Jason Nazary (So GhostClebsBear In HeavenLittle Women …), skupaj pa nam bodo predstavili odličen album, ki pod ključnimi besedami M-Base, Mahler in Mingus išče ravnovesje v življenju sodobnega jazzmana.

Vstopnice že v prodaji prek spleta.

Organizacija: Kino Šiška.