Hrvaški trio Seine z novim albumom ‘Naizust’

Skupina Seine (FOTO: Marina Uzelac)
Skupina Seine (FOTO: Marina Uzelac)

Hrvaški trio Seine, eden najbolj originalnih in slogovno izmuzljivih regionalnih glasbenih fenomenov, je v petek, 22. aprila 2022 izdal svoj tretji album ‘Naizust’ za slovensko neodvisno založbo Moonlee Records in francosko založbo Vox Project, na katerem servira svojo enkratno vizijo minimalističnega in zadimljenega trip-pop misticizma. Album je trenutno izdan kot CD in v digitalni obliki, jeseni pa pričakujemo tudi vinilno izdajo.

O albumu ‘Naizust’

Če je bil prvenec ‘Sno sna‘ (2017) intimen izliv indie punk brenkača, njegovo nadaljevanje ‘22‘ (2019) pa potop v tesnobne in hrupne trip-hop vode, tretji album Seine zaznamuje drzen obrat proti bolj minimalističnim aranžmajem, zamolklim instrumentalom in misterioznim atmosferam.

Kantavtorski format in akustična kitara sta stvar preteklosti. V ospredje so postavljeni digitalni instrumentali, prepredeni z downtempo ritmi, skrivnostno pritajenimi sinti, nenavadnimi bas linijami, hipnotično mikrofonijo in mestoma tudi drobnim kitarskim okrasjem. Srčika albuma ostaja Ivanov eterični in zapeljivi androgini glas, ki se vseskozi nepriktrito spogleduje s popovsko spevnostjo in krade vašo pozornost. Akustični zvoki vibrirajočih bobnarskih membran se na trenutke vznemirljivo zlivajo s sintetično zvočno paleto predprogramiranih tolkal, medtem ko božajoče vokalne harmonije lahkotno lebdijo nad enigmatičnimi melodijami.

Kot polnokrvni original brez primere ‘Naizust‘ predstavlja prepričljiv odgovor na aktualne trende duhamornega recikliranja starih formatov in vsesplošne nostalgije, ki prežema regionalno in globalno glasbeno kreativnost.

Koncertne promocije novega albuma Seine:
14.5.2022 @ Ljubljana, Gala Hala (SI) – dvojna promocija z Moveknowledgement
21.5.2022 @ Beograd, Kvaka 22 (RS)
27.5.2022 @ Zagreb, KSET (HR)