Hladno pivo z novo skladbo ‘Kišna nedjelja’

Mile Kekin (FOTO: Damjan Končar)
Mile Kekin (FOTO: Damjan Končar)

Hladno pivo ob premieri singla ‘Kišna nedjelja‘ napoveduje skorajšnji izid najboljšega albuma v karieri.

 

Kaj imajo skupnega Johnny Cash, legendarno makedonsko pivo in prodajalec rabljenih vozil?

Dejstvo je, da so najboljše pesmi napisane s tematikami iz vsakodnevnih situacij in prav tako se je zgodilo tudi pri novi skladbi hrvaške zasedbe Hladno pivo.

Mile Kekin, frontman zasedbe, je pesem napisal po pogovoru s prijateljico, ki je že drugič prekinila zvezo z istim partnerjem.

‘Kakšna trapa sem, tretjo priložnost mu zagotovo ne bom dala.’ ‘Zrile’, sem ji rekel med gledanjem njenih solznih oči, ‘Rekel ti bom le eno: Pazi se prve deževne nedelje!’

‘Oba sva se začela smejati moji modri pripombi, ampak kasneje mi to dejstvo ni šlo več iz glave. Prišel sem domovi in v nekaj dneh napisal pesem, ki je dobrih deset let čakala, da ji Šoki, Suba in Zoki poiščejo glasbeno spremljavo,’ je o nastanku singla ‘Kišne nedjelje‘ povedal Mile.

Vrhunski producent Denis Mujadžić Denyken, ki je tudi del ekipe pri ustvarjanju prihajajočega albuma, je bil nad skladbo tako navdušen že ob prvem poslušanju, da je predlagal, naj bo to prvi singel, čeprav je skupina želela predstaviti bolj udarne ritme.

‘Dovolj smo stari, da znamo poslušati nasvete še starejših,’ so še komentirali člani skupine.

Ni veliko glasbenih skupin, ki se lahko pohvali z istoimensko pijačo iz hmelja, še manj pa je tistih, ki imajo pivo imenovano po njihovi pesmi. Več o sodelovanju s pivovarno Medvedgrad, ki je s punkerji iz Gajnic pripravila punk rock stout Kišna nedjelja, si preberite in omenjeno pivo tudi naročite TUKAJ.