Hladno pivo oktobra v Cvetličarni

Mile Kekin (FOTO: Damjan Končar)
Mile Kekin (FOTO: Damjan Končar)

Skupina Hladno pivo je eden največjih hrvaških rock bendov s kultnimi albumi ‘Džinovski‘, ‘Destka‘,’ G.A.D.‘ in mnogimi drugimi. 4. oktobra pa se fantje vračajo v Cvetličarno, kjer bodo poleg skladb z omenjenih albumov odigrali še svoje številne uspešnice in s tem proslavili tudi 30. obletnico delovanja skupine.

So ena najpopularnejših in najkvalitetnejših hrvaških skupin

Lokalni punkerji iz zagrebške Gajnice so se spoznali v srednji šoli, začeli preigravati skladbe tujih punk in hard rock skupin in ustanovili skupino Hladno pivo. Kmalu je nastal prvi album z naslovom ‘Džinovski‘ (1993), za katerega so prejeli hrvaško glasbeno nagrado porin, deset let kasneje pa priznanje Hrvaškega helsinškega odbora za medijske dosežke pri opozarjanju na problematiko človekovih pravic. Sledilo je 8 albumov, s katerimi so vsakič znova dokazovali svojo avtorsko moč in z družbeno-kritičnimi besedili postali najpopularnejša in najkvalitetnejša hrvaška skupina. V glasbenem etru so pustili uspešnice kot so ‘Superman”, ‘Pjevajmo nešto ljubavno’, ‘Šamar’, ‘Ezoterija’, ‘Na ovim prostorima’ in druge.

Po 30-letih izjemne kariere so še vedno prijatelji in v več kot odlični formi tudi po štiridesetem letu do popolnosti odvladujejo glasbene odre. Povečini nabito polna prizorišča vseh generacij dokazujejo, da publika ceni njihovo iskrenost in predanost, frontman Mile Kekin pa zato vedno poskrbi za izdatno in energično predstavitev njihovih idej in prepričanj. V enem izmed intervjuju je povedal: ‘Vsi koncerti v zadnjem času kažejo na to, da je publika, poleg naših skladb, naše najmočnejše orožje, saj kamor koli pridemo, napolnijo dvorane in z nami v en glas prepevajo tako stare kot nove pesmi.’

Najatraktivnejša hrvaška rock skupina v Cvetličarni torej nedvomno obeta enega najbolj eksplozivnih nastopov to leto!

KDO: Hladno pivo
KDAJ: 4. oktober 2018 ob 21. uri
KJE: Cvetličarna, Ljubljana, Slovenija
VSTOPNICE so že na voljo TUKAJ.