Hamo & Tribute 2 Love v 2023 z novo skladbo ‘Pusti mi prižgano luč’!

Hamo & Tribute 2 Love. Foto: Nadica Petrova

Hamo & Tribute 2 Love v prvih dneh novega leta izdajajo nov single z aktualnega albuma ’22’.

Nova skladba ‘Pusti mi prižgano luč’ ni skladba o mladi ljubezni, strasti in poželenju ampak je skladba, zavita v ljubezenski mrak daljšega razmerja. Takšna skladba, v kateri se lahko najdejo tisti, ki ljubijo že dolgo. ‘Pusti mi prižgano luč’ je pesem o potrebni edinstvenosti posameznika v ljubezni dveh.

‘Pusti mi prižgano luč’ je četrti single iz albuma ’22’, ki so ga Hamo & Tribute 2 Love izdali maja lani. Skladba za svoj obstoj in nastanek potrebuje ljubezen – a ne tiste sveže, mlade, strastne ampak tisto, ki zahteva izkušnje, predanost, ki zahteva vse. Včasih celo preveč. ‘Pusti mi prižgano luč’ je pesem o iskanju samega sebe v dvojini. Opisuje tisto točko, ki jo doseže skoraj vsako partnerstvo – ko izgubimo sebe, ko izgubimo svojo bit in rešitev za osebno krizo iščemo v partnerju.

Ko prižgemo luč in se zavemo, da ključ do sreče odklene vrata šele takrat, ko ključavnico odklepata dva srečna posameznika. Včasih tudi vsak zase, saj se zaljubljamo v drugačnost. V paru pa si lahko postanemo preveč podobni. In takrat si moramo prižgati luč, da se spomnimo, kdo smo, če nismo v dvojini. ”Pusti me, da sem in pusti sebi, da si takšna.”

22 v letu 2023

Aktualni album Hamo & Tribute 2 Love, za sedaj izdan samo na vinilu v maju 2022, prinaša 10 novih skladb, od katerih ste tri že slišali (‘Vse lepo za vse’‘Zato ker je mraz’ in ‘Sončen dan’), danes pa je pred vami četrta, ‘Pusti mi prižgano luč’. Zanjo bo band kmalu predstavil tudi videospot.

Hamo & Tribute 2 Love za leto 2023 načrtujejo same lepe stvari, med drugim tudi izid albuma ’22’ na digitalne platforme in na CD-ju. Več kmalu.