Hamo & Tribute 2 Love skozi čas

Hamo & Tribute 2 Love. Fotografija: Nadica Petrova

Vsaka vstopnica za koncert zasedbe Hamo & Tribute 2 Love, ki bo 22.5.2022 v ljubljanskih Križankah, odklepa ‘gudibag’, v katerega so Hamo & Tribute 2 Love že naložili polovico skladb iz prihajajočega albuma ’22’, ki bo na vinilu izšel na dan njihovega koncerta v Križankah.

Zasedbi v čast preverimo njihovo glasbeno zgodovino.

Hamo & Tribute 2 Love skozi čas

Prepričljivi, iskreni, energični, čustveni in dinamični koncerti so eden od ključnih adutov zasedbe Hamo & Tribute 2 Love. Po neuradni, živi plošči ‘The Bootleg’ je band svoj prvi studijski izdelek ‘2’ izdal leta 2013.

Plošča sicer z večinoma angleškimi teksti je prinesla ‘Rožice’ in ‘Dejva bit čist bliz’ in začela več kot zgolj uspešno glasbeno in lubezensko zgodbo. Že dve leti kasneje so Hamo in druščina predstavili svoj drugi album ‘Pol’ oziroma ‘Pol S’ z ‘Gospo Magister’ in ‘Greva še mal dlje’, pomembno prelomnico pa je za skupino pomenil tretji album ‘3P’ (‘Dolgo nisva pila’, ‘Zabluzu’, ‘Vreme za lubezen’, ‘Telo’), ki so ga izdali na dan prvega (razprodanega) koncerta v Kinu Šiška v letu 2017.

Pohvale kritikov so album izpostavile kot enega najbolj iskrenih glasbenih izdelkov, kar se je čutilo tudi na koncertih in v srcih njihovih obiskovalcev in oboževalcev. Album jih je upravičeno zasidral med najbolj priljubljene izvajalce na slovenskem glasbenem prizorišču, kar so Hamo & Tribute 2 Love vzeli kot izziv in leta 2019 postregli z albumom ‘4K’ (‘Pomlad’, ‘Prva vrsta’, ‘Srce ne more več’, ‘Kje gori’), najbolj razgibano ploščo zasedbe, ki je kot prva med vsemi nastala v današnji, aktualni zasedbi Hamo & Tribute 2 Love.

‘4K’ je leta 2021 dobil tudi svojo izštekano različico ‘Iz4Kani skorlajv’ (‘Lažnivec (Povej ej)’). Album, ki je bil posnet v živo v studiu, saj drugače ne bi mogel biti posnet zaradi okoliščin, v katerih je nastajal, je prinesel nov pogled zasedbe na lastno glasbo – prvinski, surov, akustičen. Medtem, ko so Hamo & Tribute 2 Love predstavljali ‘4K’ in ‘Iz4Kani skorlajv’ na koncertih po Sloveniji, pa so čisto po tiho snemali in posneli nov album ’22’, njihov peti studijski album, ki ga boste lahko prvič slišali na koncertu 22.5.2022 v Križankah.

Na ta dan bo album izšel tudi na vinilu. Uradno so Hamo & Tribute 2 Love iz prihajajočega albuma že predstavili 2 skladbi; ‘Vse lepo za vse’ in ‘Zato ker je mraz’, še več skladb pa je na posluh na voljo v posebnem, za kupce vstopnic rezerviranem ‘gudibagu’, do katerega dostopate preko QR kode na vsaki vstopnici za koncert v Križankah. Hamo & Tribute 2 Love so v ‘letu lubezni’ predstavili tudi novo mobilno aplikacijo Hamo & Tribute 2 Love.

Povežite se s Hamom & Tribute 2 Love

WEB: www.tribute2love.si
FB: https://www.facebook.com/Tribute2Love/
IG: https://www.instagram.com/tribute2love/
YT: https://www.youtube.com/Bluesmiss
TW: https://twitter.com/tribute2love

FB dogodek: https://www.facebook.com/events/628547708154517