Hamo & Tribute 2 Love se v letu 2022 vračajo na veliki oder Kina Šiške

Skupina Hamo & Tribute 2 Love (FOTO: Marko Alpner)
Skupina Hamo & Tribute 2 Love (FOTO: Marko Alpner)

Hamo & Tribute 2 Love se v letu 2022 vračajo na veliki oder Kina Šiške! Na njem bodo stali 22.2.2022.

O načrtih skupine Hamo & Trubite 2 Love

Leto 2022 bo posebno leto – leto lubezni. Hamo & Tribute 2 Love lubezen nosijo že v svojem imenu, v svoji glasbi pa nežna iskanja tega tako poznanega a hkrati tako izmuzljivega in zapletenega čustva mešajo s strastjo, večnim rockom in bluesom. Leto 2022 bo zanje posebno leto, saj bodo 22.2.2022 ob 20.22 prvič predstavili svoje nove (lubezenske) zgodbe, ki bodo v letu 2022 izšle tudi na albumu z naslovom ‘22‘.

In ravno zato se Hamo, Buco, Duki, Peter in Hipi že veselijo srečanja z vami v Kinu Šiška: ‘Ali gre za izid albuma ali samo za vpogled v naš novi mehurček lubezni še ne vemo. Vemo pa, da bo koncert presneto poseben.’

Hamo & Tribute 2 Love so nazadnje stali na odru Kina Šiške pred občinstvom leta 2017. Razprodani koncert, ki je njihovo različico blues rocka ponesel v prve vrste slovenske rock glasbe, je pokazal, da je pri nas veliko zalublenih. V Šiški so na odru res stali še enkrat (leta 2020), ampak takrat pod posebnimi pogoji in v posebnih okoliščinah, ki so omogočale zgolj spletni prenos. In že kmalu, skoraj natančno pet let po njihovem prvem koncertu tam, se Hamo & Tribute 2 Love vračajo z novim odmerkom energije in lubezni. Veter v jadra koncerta, ki bo 22.2.2022, bodo nedvomno njihove najlepše in/ali najbolj odmevne skladbe (‘Greva še mal dlje‘, ‘Ona gre‘, ‘Dolgo nisva pila‘, ‘Rožice‘, ‘Telo‘, ‘Prva vrsta‘, ‘Lepe stvari‘, ‘Zabluzu‘ …), svež veter v sicer bogat koncertni repertoar zasedbe pa bo zapihal z novimi skladbami iz prihajajočega, petega albuma ‘22‘, ki bo izšel enkrat v letu 2022.

Za vse, ki boste kupili vstopnico za koncert v Kinu Šiška pa Hamo & Tribute 2 Love pripravljajo tudi paketke presenečenj. Bodite pozorni na posebno QR kodo na vstopnici, ki vas bo peljala v intimen svet zasedbe in novega, prihajajočega albuma ’22’.

Na kratko o Hamo & Tribute 2 Love

Prepričljivi, iskreni, energični, čustveni in dinamični koncerti so eden od ključnih adutov zasedbe Hamo & Tribute 2 Love. Po neuradni, živi plošči ‘The Bootleg‘ je band svoj prvi studijski izdelek ‘2‘ izdal leta 2013. Plošča sicer z večinoma angleškimi teksti je prinesla ‘Rožice‘ in ‘Dejva bit čist bliz‘ in začela več kot zgolj uspešno glasbeno in lubezensko zgodbo. Že dve leti kasneje so Hamo in druščina predstavili svoj drugi album ‘Pol‘ oziroma ‘Pol S’ z ‘Gospo Magister’ in ‘Greva še mal dlje’, pomembno prelomnico pa je za skupino pomenil tretji album ‘3P‘ (‘Dolgo nisva pila’, ‘Zabluzu’, ‘Vreme za lubezen’, ‘Telo’), ki so ga izdali na dan prvega (razprodanega) koncerta v Kinu Šiška v letu 2017. Pohvale kritikov so album izpostavile kot enega najbolj iskrenih glasbenih izdelkov, kar se je čutilo tudi na koncertih in v srcih njihovih obiskovalcev in oboževalcev. Album jih je upravičeno zasidral med najbolj priljubljene izvajalce na slovenskem glasbenem prizorišču, kar so Hamo & Tribute 2 Love vzeli kot izziv in leta 2019 postregli z albumom ‘4K‘ (‘Pomlad’, ‘Prva vrsta’, ‘Srce ne more več’, ‘Kje gori’), najbolj razgibano ploščo zasedbe, ki je kot prva med vsemi nastala v današnji, aktualni zasedbi Hamo & Tribute 2 Love. ‘4K’ je leta 2021 dobil tudi svojo izštekano različico ‘Iz4Kani skorlajv‘ (‘Lažnivec (Povej ej)’). Album, ki je bil posnet v živo v studiu, saj drugače ne bi mogel biti posnet zaradi okoliščin, v katerih je nastajal, je prinesel nov pogled zasedbe na lastno glasbo – prvinski, surov, akustičen. Medtem, ko so Hamo & Tribute 2 Love predstavljali ‘4K’ in ‘Iz4Kani skorlajv’ na koncertih po Sloveniji, pa so čisto po tiho snemali in posneli nov album ‘22‘, njihov peti studijski album, ki ga boste delno ali v celoti lahko prvič slišali 22.2.2022 na odru Kina Šiške.

Hamo & Tribute 2 Love so v vseh letih svojega dela in ljubezni do njega večkrat pokazali in dokazali, da so v živo prepričljivi, močni in … karizmatični. In da počnejo točno to, kar imajo radi in kar ljubijo.