Haiku Garden z novim videospotom in ohlapnimi kontakti

Haiku Garden v elementud. (FOTO: osebni arhiv izvajalca)
Haiku Garden v elementud. (FOTO: osebni arhiv izvajalca)

Dva meseca po izidu brezkompromisnega posnetka časa, v katerem živimo, na trenutke skoraj preroškega, zagotovo pa najbolj aktualnega albuma letošnjega leta, ‘Loose Contacts / Tense Present‘, zasedba Haiku Garden predstavlja videospot za drugi singel, za eno od dveh naslovnih pesmi, ‘Loose Contacts‘.

Na kratko o skladbi ‘Loose Contacts’

Že sam naslov v svojem imenu nakazuje na ohlapnost stikov v današnjem času, na odmik od drugih, na trenutke celo od samega sebe, na iskanje novih načinov tkanja vezi med ljudmi ter generalno prebuja razmišljanje o medsebojnih človeških odnosih.

Mojstri efektov Haiku Garden skladbo ‘Loose Contacts‘ gradijo skozi tako mehke kot ostre gradnike kitar, basa in trdnih bobnov, medtem ko se v temeljih konstantno meša stabilno vezivo iz meditativnega oscilatorskega valovanja in ehoiranega orientalskega brenka, ki spominja na brezkompromisno tiktakanje ure. Naraščajočo napetost pred koncem preseka udarna nevihta riffov in razživelih ritmov, ki posrkbi za katarzičen finale.

Videospot je s svojo zgodbo odlično zajel navidezno (post)apokaliptičnost časa, v katerem živimo, notranje bitke slehernega posameznika s samim sabo in okolico ter njihovo potencialno uničojočo naravo. Ta pa ima včasih tudi dobre posledice, saj da priložnost za rojstvo nečesa novega, boljšega. In tako se cikel ponavlja.

Kot pravijo verzi v pesmi:
‘… Empires are bound to fall, perish eventually
eyes staring wherever I go, keep them away
sheltered beyond control
and the rest of the world is Western Digital’

Za videem tiči priznana filmska ekipa: režiral ga je Matevž Jerman, producirala ga je Juca Bonaca, direktor fotografije je bil Sašo Štih, montiral ga je Lukas Miheljak, za posebne učinke je poskrbel Martin Fir, kot glavna igralka pa je nastopila Rada Kovačević, sicer plesalka v En Knap skupini. Ostali sodelujoči so navedeni v YouTube opisu.

Haiku Garden lahko v bližnji prihodnosti v živo ujamete na naslednjih lokacijah:
-26.8. // Krško @ Generator Festival
-10.9. // Slovenj Gradec @ Flow Ramps Fest
-16.9. // Cerkno @ Cmakfest
-17.9. // Ilirska Bistrica @ MKNŽ
-29.9. // Kranj @ Layerjeva hiša