Guns N’ Roses tožijo trgovino z orožjem v Teksasu

Skupina Guns N' Roses (FOTO: Guns N' Roses)
Skupina Guns N' Roses (FOTO: Guns N' Roses)

Guns N’ Roses so vložili tožbo proti trgovini, ki prodaja strelno orožje. Prodajalna si je namreč nadela ime Texas Guns and Roses, skupina Guns N’ Roses pa meni, da trgovina skuša s tem prepričati, da je skupina povezana s trgovino.

Kdo bo dobil bitko?

Guns N’ Roses so vložili tožbo proti trgovini z orožjem v Teksasu, češ da lastniki poskušajo oboževalce pretentati, da mislijo, da obstaja povezava med njima.

Texas Guns and Roses je spletna trgovina, ki jo upravlja Jersey Village Florist. Prodaja strelno orožje, strelivo, daljnoglede in neprebojne jopiče, za nameček pa prodajajo tudi majhno izbiro vrtnic.

Sodni dokumenti pravijo, da lastniki trgovine s strani skupine niso dobili dovoljenja za uporabo imena.

Odvetnik skupine Guns N’ Roses meni, da je Jersey Village Florist izbral in prevzel ime znamke z namenom, da zmede potrošnike, da bi verjeli, da je povezan s skupino Guns N’ Roses, ali celo, da je licenca v njihovi lasti. Skupina pa dodaja še, da lastnik prodaja tudi vrtnice, da bi s tem opravičil ‘grosistično prisvajanje’ blagovne znamke Guns N’ Roses.

Gunsi so za trgovino Texas Guns and Roses izvedeli 2019, takrat je njihov odvetnik poslal odprto pismo o prekinitvi uporabi imena, a lastniki tega niso storili. Le te so namreč mnenja, da ime trgovine ljudje ne povezujejo s skupino Guns N’ Roses in da njihova prodaja ni nič višja zaradi imena. Prav tako pravijo, da se bodo borili do konca.

Kdo bo zmagovalec bitke?