Guns N’ Roses s turnejo ‘Not In This Lifetime’ do vrtoglavega zasluška

Skupina Guns N' Roses (FOTO: Guns N' Roses)
Skupina Guns N' Roses (FOTO: Guns N' Roses)

Po poročanju Billboard-a so legendarni Guns N’ Roses s turnejo ‘Not In This Lifetime‘ zaslužili vrtoglavih 584,2 milijona ameriških dolarjev. Prodali so 5,371,891 vstopnic na 158 koncertih na vseh šestih kontinentih. Pohod, ki se je začel pred tremi leti in pol pa se je zaključil kot tretja turneja z najvišjim zaslužkom v zgodovini Billboard Boxscore.

V treh letih in pol so zaslužili več kot pet milijonov ameriških dolarjev

Turneja ‘Not in This Lifetime‘ se je začela aprila 2016. Gunsi so se takrat znova združili v prvotni postavi Slash, Duff McKagan in Axl Rose. Na odru pa so se jim pridružili še kitarist Richard Fortus, bobnar Frank Ferrer, klaviaturist Dizzy Reed in druga klaviaturistka Melissa Reese.

Do zdaj je 500 milijonov ameriških zelencev s turnejo uspelo zaslužiti le še irskim rockerjem U2 s turnejo ‘360’, prekaljenim starim mačkom The Rolling Stones s turnejo ‘A Bigger Bang’, Edu Sheeranu s turnejo ‘Divide’ ter Coldplayom s turnejo ‘A Head Full Of Dreams’.

Po poročanju Pollstar naj bi Gunsi samo lani s turnejo ‘Not In This Lifetime’ zaslužili 82 milijonov, kar pomeni, da so povprečno zaslužili na koncert 3,7 milijonov dolarjev.