Ghost: tožba zoper Papa Emeritusa se nadaljuje

Se vladavina Papa Emeritus III končuje? (FOTO: Ghost Facebook)
Se vladavina Papa Emeritus III končuje? (FOTO: Ghost Facebook)

Po poročanju Corren.se, ustanovitelj in frontman zasedbe Ghost, Tobias Forge nikakor ne uspe doseči dogovora z nekdanjimi člani zasedbe, ki so ga na začetku tega leta tožili.

Štirje nekdanji člani zasedbe so vložili tožbo proti Tobiasu, ker naj bi goljufal. Dobiček od prodanih albumov in svetovnih turnej naj namreč ne bi pravično delil med vse člane.

 

V ponedeljek potekala obravnava

V ponedeljek, 13. novembra je bila na sodišču v Linköpingu na Švedskem ustna obravnava. Forge na obravnavi ni bil prisoten, zastopala ga je njegova odvetnica Ann-Charlotte Söderlund Björk.

Nekdanji člani tožijo Papa Emeritusa. (FOTO: Ghost Facebook)
Nekdanji člani tožijo Papa Emeritusa. (FOTO: Ghost Facebook)

Na obravnavi sta bila prisotna dva nekdanja člana zasedbe Ghost, Simon Söderberg (Alpha, ex Ghost (2010 – 2016) in Mauro Rubino (Air, ex Ghost (2011 – 2016), ki sta želela biti priča obravnavi.

Na določeni točki je njun odvetnik Michael Berg celo izgubil potrpljenje, ko je Björk zahtevala odgovore na njena vprašanja.

Odvetnik Berg je dejal: ‘Dobro bi bilo vedeti, kako velik bo ta primer, da ne bomo tu sedeli še naslednje tri mesece.’

Sodnik je oba člana vprašal, ali bi želela poiskati rešitev oziroma, če imata željo, da bi dosegli poravnavo in se s tem izognili dolgotrajnemu in dragemu postopku sojenja.

Forgejeve odvetnica je dejala: ‘Če želimo doseči poravnavo, je to treba storiti zdaj, preden stroški postanejo ogromni.’

 

Dogovra niso dosegli

Obe strani sta pokazali zanimanje za pogajanje o poravnavi, ki jih je vodil predsednik sodišča, pogovor pa so nato nadaljevali za zaprtimi vrati.

Kakorkoli, po nekaj urah je bilo popolnoma jasno, da se stranke ne morejo sporazumeti. Ob 15. uri je bilo zaslišanje končano.

Stroški sojenja bodo ogromni za obe strani. (FOTO: Ghost Facebook)
Stroški sojenja bodo ogromni za obe strani. (FOTO: Ghost Facebook)

Kljub temu da nobena stranka ni komentirala dogodka, se domneva, da bo prišlo do več poskusov izvensodne poravnave. Glavna obravnava pa bo potekala na začetku prihodnjega leta.

Prvotna tožba, ki je bila vložena na okrožnem sodišču v Linköpingu, kjer je bil tudi prvotni dom zasedbe Ghost, je temeljila na obtožbah, da je izključno Forge nadzoroval poslovne zadeve skupine, ne da bi jih videl kdorkoli drug od članov.

Štirje glasbeniki so poleg tega še izjavili, da obstaja sporazum o partnerstvu med njimi in Forgejem.

 

Tudi Papa Emeritus razkril svojo identiteto

Preden je Tobias uradno potrdil svojo identiteto, je že Rob Zombie objavil fotografijo, na kateri je razkril, da se pod masko pevca Papa Emeritusa iz skupine Ghost, skriva Tobias Forge.

17. avgusta je razkril, kdo se skriva pod masko. (FOTO: Ghost Facebook)
17. avgusta je razkril, kdo se skriva pod masko. (FOTO: Ghost Facebook)

17. avgusta, pa je tudi Papa Emeritus uradno razkril, da je pod masko Tobias Forge. To se je zgodilo med švedskim radijskim programom Sommar in P1, kjer lahko povabljeni gosti govorijo, o čemer želijo.

V oddaji je takrat povedal: Moje ime je Tobias Forge in sem moški, ki se skriva pod masko skupine Ghost. Hvala, ker ste me poslušali.’