GEORGE MURPHY & THE RISING SONS: ‘Live in Dublin’ (2020)

Foto: George Murphy, promo
Foto: George Murphy, promo

George Murphy je novodobni irski godec, ki sledi tradiciji svojih prednikov. Izvajalec, na katerega sem naletel čisto po naključju in ki si je tekom zadnjih mesecev dodobra utrdil svoje mesto na predvajalniku. Gre za ime, ki je svojo prvo slavo poželo z oddajo You’re a Star in 3-kratno ploščo Dreamed A Dream, zadnja leta pa ustvarja s skupino George Murphy & The Rising Sons. Druščina je novembra lani izdala koncertni album Live in Dublin.

Plošček predstavlja zanimivo zmes priredb in avtorskega materiala, v katerega zasedba več kot opazno doda tudi del sebe. Svoj genski zapis, ki jim omogoči, da se legitimno znebijo oznake »še en cover band«. Tako v smislu aranžmajev kot tudi izvedbe. Med skladbami morda najbolj izstopa Lennonov ‘Working Class Hero’, ki ga je band združil s tradicionalno balado ‘Spancil Hill’. Poleg tega je tukaj tudi produkcija, ki poskrbi, da vse izpade še boljše.

Album predstavlja primerno izhodišče za vse, ki bi se radi seznanili z zasedbo in vsemi šarmi Murphyjevega glasu. Preverite tudi avtorski material, saj nas band že nekaj časa uspešno draži z odličnimi singli.

Ocena: 5/5

Seznam skladb

1. Hot Asphalt
2. Lifeboat Mona
3. Rainy Night in Soho
4. Hands of Time
5. Universal Soldier
6. Working Class Hero
7. Blind Willie Mctell
8. Shadowman
9. No Night out in the Jail/Star of the County Down
10. Rocky Road to Dublin
11. Raglan Road