FROM THE VAULTS – tradicionalna glasbena založba je rojena!

Eruption promo (Foto Simon Pelko)

NWOBHM, power metal, speed metal in dobri stari heavy metal

V času, ko so vsi osredotočeni na izdajo singlov in hitrega zadoščenja na Spotify ipd. pretočnih portalih, je luč sveta ugledala založba, ki je osredotočena na izdajo albumov. From The Vaults je klasična glasbena založba, specializirana za metal.

“Obožujemo NWOBHM, power metal, speed metal in klasični pravoverni heavy metal!”

From The Vaults sodeluje tako z uveljavljenimi izvajalci kot tudi novimi talenti, izdaja pa tudi ponatise albumov iz preteklosti.

Za založbo stojijo veterani heavy metal scene.

Eruption promo (Foto Simon Pelko)

Metalski topničar Michael Stützer (Artillery), ki je pri From The Vaults vodja A&R, pravi:

“Vse skupaj se je začelo leta 1974 s koncerti in ploščami, s Slade in Black Sabbath, nato Judas Priest, Iron Maiden, Metallico in Slayer in tako naprej. V vedno rastoči zbirki imam okrog 4000 CD-jev in 1000 gramofonskih plošč. Ponosen sem, da imam zdaj priložnost odkrivati glasbene skupine, ki imajo še vedno prava metalska srca, jih podpirati in jim pomagati.’’

V From The Vaults prav tako s ponosom pozdravljamo tudi britanskega veterana Toma Nobla. Tom je poznan kot manager zasedbe Tygers Of Pan Tang in kot glasbeni novinar z dolgo zgodovino v britanski rock sceni. Tom dodaja:

“V veselje mi je, da lahko sodelujem s From The Vaults. Odkar sem recenziral Black Sabbath in Van Halen, sem obseden s prav vsakim žanrom heavy metala. Želim videti, da scena uspe, moje dolgoletne izkušnje s Tygers of Pan Tang pa so odlično izhodišče za to.’’

Kim Vestergaard je dolgoletni heavy metal navdušenec, ki je bil v zadnjih letih del ekipe Artillery na njeni poslovni strani. Veseli se, da bo svoje znanje lahko ponudil From The Vaults.

FTV – Michael S in Kim V

“Navdušen sem, da sem lahko del te zgodbe. NWOBHM in metal nasploh je bil vedno velik del mojega življenja. S From The Vaults bom sodeloval v vrhunskem projektu, ki ohranja metalske tradicije žive. Metal ni le najboljša zvrst glasbe, ampak način življenja. Do smrti bom metalec.”

Za svetovno distribucijo From The Vaults skrbi SPV/Napalm (fizične izdaje) in Believe (digitalne izdaje). Za marketing, promocijo in zaledno pisarno skrbi Target Group (Danska). MDD Records skrbi za promocijo in marketing na nemškem in avstrijskem trgu.

Rojstvo založbe bo 2. in 3. julija pospremil dogodek v klubu High Voltage v Copenhagnu z nastopom zasedb Alien Force in Metal Cross.

From the Vaults – letak z bendi

From The Vaults s ponosom predstavlja vrhunske prve izvajalce v njihovem okrilju:

Gauntlet Rule (SE)

Meridian (DK)

Metal Cross (DK)

Screaming Shadows (IT)

Serpent Lord (GR)

Tysondog (UK)