Folk Idoli sestavljajo mozaik prvega samostojnega albuma

Skupina Folk Idoli (FOTO: osebni arhiv izvajalca)
Skupina Folk Idoli (FOTO: osebni arhiv izvajalca)

Zasavska rock zasedba FOLK IDOLI po nizu sedmih izdanih singlov predstavlja osmega in tako vztrajno sestavlja mozaik prvega samostojnega albuma.

Posneli so tudi video

Skladba, ki jo Zasavčani predstavljajo tokrat, nosi naslov ‘Slepa ulica 2‘.

Zasedba tudi tokrat ne odstopa od ljubezenske tematike, ki je postala njihov zaščitni znak. Skladba opisuje čar začetkov ljubezni in razvijanja samega odnosa, medsebojne naklonjenosti in romantiko ter občutke, ki jo ob zaljubljenosti nosimo v sebi.

FOLK IDOLI skladbo predstavljajo sočasno s pripadajočim videospotom, ki ga je posnel Andrej Pratnemer.

Čudovita skladba, ki smo jo ‘’posvojili’’ že ob prvem poslušanju demo verzije. Dodali smo prepoznavnost naše instrumentalne in vokalne interpretacije in nad rezultatom smo bili navdušeni. Skladba nosi lepo sporočilnost in prijetno zvočno podobo. Upamo, da bo tako slišana tudi širše. – FOLK IDOLI

Ekipa, ki zasedbo obkroža že od začetka ustvarjanja albuma, ostaja nespremenjena. Skladba je bila posneta v studiu Metro v sodelovanju s tonskim tehnikom Nikom Pircem, ter producentom Denisom Horvatom ( Hamo & Tribute2Love ), ki pa je hkrati tudi avtor skladbe, FOLK IDOLI pa so tokrat ekipo pri svojem prvencu razširili in besedilo zaupali odličnemu tekstopiscu Matevžu Šaleharju – Hamotu.