Foals predstavili prvo skladbo z dvojnega albuma

Everything Not Saved Will Be Lost (Foto: Facebook)

Konec je čakanja. Skupina Foals je izdala prvo skladbo s težko pričakovanega dvojnega albuma z naslovom verything Not Saved Will Be Lost – Part 1 & Part 2. Skladba nosi naslov ‘Exits’. 

Fantje, ki so tokrat prvič ustvarjali brez dolgoletnega basista, so vzhičeni nad novim materialom, za katerega so pred leti strašili, da sploh ne bo nastal. Morala bi se zgoditi agresivna sprememba, in točno to je pomenil odhod basista. To je njihovo delo zadnjih 18 mesecev, ustvarjanja pa so se tokrat lotili drugače.

Celoten album povezujeta idejna slika in zvočna podoba, skladbe pa so nastajale ena za drugo, dokler ni bilo dovolj materiala za dve plošči. V studio se niso odpravili šele na koncu, ampak so snemali sproti. Obe polovici albuma naj bi bili enako dobri, ampak sodita skupaj in se dopolnjujeta.

Že pri prvi skladbi se sliši, da so se igrali z zvokom, kot povedo tudi sami: “Glasbeno gledano smo šli najdlje stran od sebe, kar smo bili. Lirično skladbe odmevajo s tistim, kar se je dogajalo po svetu tisti trenutek, ko smo jih pisali. To so ogledala družbe.” 

Seznam skladb

  1. Moonlight
  2. Exits
  3. White Onions
  4. In Degrees
  5. Syrups
  6. On the Luna
  7. Cafe D’Athens
  8. Surf Pt.1
  9. Sunday
  10. I’m Done With The World (& It’s Done With Me)