Flirrtanje v razprodani Cvetki

Flirrt (foto: Rok Breznik in Sašo Švigelj)

“Cvetličarna je gorela 3 ure! Najboljši koncert v naših 26 letih! Hvala vam, hvala vsem gostom, izjemni ste bili vsi,” so misli po nepozabnem večeru, ki so ga pomagali splesti Anja Rupel. Matjaž Zupan (California), Bepop, Vlado Poredoš (Orlek), Alya, Rok Piletič (BQL) ter ogrevalec in hišni vinar Urban Vidmar, strnili Flirrt.

Da bo flirrtanje v Cvetki posebno, smo vedeli še preden so se odprla vrata. Nenazadnje je to s pripisom ‘koncert naše kariere’ napovedal tudi sam bend. Se je pa to nanašalo predvsem na to, da še nikoli niso izvedli koncerta, na katerem se jim je pridružilo pet izbranih gostov, s katerimi so skupaj izvedli po eno njihovo in eno klasiko skupine Flirrt. Kar je bila čudovita popestritev koncerta, ki ga je že tako razganjalo od hitov, energije in romantike.

Flirrt (foto: Rok Breznik in Sašo Švigelj)

Mogoče je koga presenetilo, da je že uvodno pesem ‘Kometa’, s katero je bend pobarval letošnjo jesen, občinstvo pelo kot, da bi šlo za enega njihovih največjih hitov. A nič drugače ni bilo pri 26 songih, ki so sledili. Oktober je mogoče res za Romea in Julijo – tak je bil izviren naslov največjega hita skupine, ki zdaj živi tudi v obliki dveh odličnih vin – a tudi Inja, Ona, Punca v belem in druge dame iz opusa ene najbolj žlahtnih slovenskih pop-rock skupin imajo obilje prijateljev. Bend je sicer tokrat nastopil v razširjeni zasedbi, na odru so bili tokrat tudi njihov glasbeni producent Blaž Hribar ter pevki Sara Lamprečnik in Lucija Marčič, ki ju kot članici skupine Diamanti poznate iz TV-šova V petek zvečer’

Flirrt (foto: Rok Breznik in Sašo Švigelj)
S Flirrti pa so se ob 1.500 zvestih oboževalcih zabavali tudi znani obrazi: Denis Avdić je zaplesal z boljšo polovico in kolegom Rokom Deželakom, tam smo srečali Niko ZorjanRoka PiletičaDomna KumraŠpelo GrošeljOmarja Nabra, Majo Monrue, Tejo Jugovic pa polovico Zvite Feltne, glasbenega producenta Krešimirja TomcaDJ DadijaGregorja Žvaba … Koncert je skupina Flirrt tudi posnela, tako da bo zagotovo kmalu na voljo vsaj kakšen izsek triurnega glasbenega druženja.

Vir: PROMO