Flirrt z novo različico skladbe ‘Tvoj idiot’

Skupina Flirrt (FOTO: Anže Malis)
Skupina Flirrt (FOTO: Anže Malis)

Flirrt predstavljajo z novo različico skladbe ‘Tvoj idiot‘. Skladba se v svoji originalni verziji nahaja na zadnjem, dvojnem albumu skupine z naslovom ‘Jekyll & Hyde‘, ampak v povsem drugi različici kot jo lahko slišite danes.

Na kratko o skladbi ‘Tvoj idiot’

Pesem smo modernizirali in jo postavili v leto 2019. Zanimivo je poslušat tole preobleko, sploh glede na to, da je sestavljena v povsem pop okolju, hkrati pa je besedilo precej netipično za pop skladbo,’ o pesmi, ki govori o zakompliciranem odnosu, razmišlja njen avtor in pevec skupine Flirrt, Rok Lunaček.

‘Lušten eksperiment je bil. Ne pravim, da bi to počel s skladbami vsak dan. Ampak tukaj mi je pasalo, da je producent Blaž Hribar zadevo obrnil povsem na glavo.’ Za skladbo so Flirrt naredili tudi zanimiv, animiran lyric video, ki si ga lahko ogledate tudi na naši spletni strani.

Flirrt lahko kaj kmalu, v sredo, 30. oktobra, slišite v Stožicah v Ljubljani, kjer bodo del velikega jubilejnega koncerta ali pa v popolnoma drugačni, akustični preobleki 13. decembra v Domžalah, kjer bodo znova svoje skladbe slekli do njihove najbolj naravne oblike:”Radi se gibljemo v svetu glasbe, kjer ni pravil; enkrat intimna akustika in živi posnetki, drugič spet nekaj takšnega kot je tale pesem Tvoj idiot, ki je popolno nasprotje akustiki. Morda je prav to prednost benda, ki izvaja zgolj avtorska dela. Svoje pesmi pač lahko legitimno in brez zamere preoblačiš,” o svoji kameleonski naravi pravijo Flirrt.

Na dvojnem albumu ‘Jekyll & Hyde’ (2017/2018) so, poleg množice avtorskih ‘solo’ skladb, tudi mnoga sodelovanja: s skupino Orlek v skladbi ‘Velika budala’, z Juretom Longyko pri naslovni skladbi njegove istoimenske oddaje ‘Izštekani’, na albumu je tudi rokerski duet z legendarnim Janezom Zmazkom Žanom iz zasedbe Don Mentony band, pri dveh skladbah pa je harmoniko igral odlični Jure Tori.

Flirrt so:
Rok Lunaček (vokal, kitara)
Matjaž Ravnikar (klaviature)
Domen Malis (bobni)
Klemem Bartol (bas kitara)
Štefan Kokalj (kitara)