Finski rockerji Serpico predstavljajo močno balado Dark Energy

Finski rockerji Serpico predstavljajo močno balado Dark Energy

Finski rockerji Serpico predstavljajo močno balado “Dark Energy“, ki se bo nahajala na njihovem prihajajočem albumu “The Chosen Four“, ki bo izšel poleti 2022 pri Rockshots Records.

Album “The Chosen Four” je produciral platinasto prodajani finski producent Anssi Kippo (Children of Bodom, Hanna Pakarinen, Teräsbetoni), ki je o skladbi dejal:

“Že od prve demo različice je ta pesem izstopala po tem, da je imela nekaj čarobnega! Običajno bi pri takšni skladbi imeli polno kitar, posneli na desetine spremljevalnih vokalov in vsaj toliko klaviatur. Na Dark Energy smo ubrali popolnoma nasproten pristop in na koncu smo imeli le dve ritmični kitari, samo ene klaviature in samo en vokaln. S pesmijo te velikosti bi vse dodatne skladbe preprosto zmanjšale njeno magijo.”

Glasbeni video za “Dark Energy” je režiral Ville Juurikkala in prinaša zasedbo v povsem novo luč. Navdušenje nad Serpicovo glasbo je utrlo pot sodelovanju z Juurikkalo, ki je najbolj znan po svojih delih s Slashom, Stevenom Tylerjem, HIM, Michaelom Monroejem, 69Eyes, Apocalyptico, Nightwish in številnimi drugimi.

“Serpico imajo nekaj odličnega pristnega in grobega rock’n’rolla – tako kot človeška bitja kot v sami glasbi. Nisem mogel zamuditi priložnosti, da delam z njimi!” dodaja Juurikkala.

Od ustanovitve skupine Serpico leta 2005, so izdali dva studijska albuma “Rose Tattoo” (2018), “Shallow Mistress” (2014) in EP “Bad Commercial” (2011). Nastopali so po turnejah po Finski, Švedski, Estoniji, Latviji in Angliji. Skupina igra pristen in edinstven Rock n’ Roll z velikim spoštovanjem do klasičnih titanov.