Festival ŠVIC se vrača!

Festival ŠVIC bo letos od 5. do 7. julija.
Festival ŠVIC bo letos od 5. do 7. julija.

Letošnje leto Klub študentov občine Trebnje po nekaj letih ‘pavze’ ponovno obuja festival ŠVIC. Festival se bo odvijal na Turistični kmetiji Obolnar, na Čatežu pri Trebnjem, kjer bomo kot ponavadi poskrbeli za ‘žur do jutranjih ur’, dobro glasbo, pijačo in hrano. Na račun bodo prišli tudi športni navdušenci, saj bodo na voljo tudi razne športne igre. Ste pripravljeni z nami obuditi največji festival na dolenjskem?

Letos bo festival ŠVIC potekal julija

Na začetku je festival potekal v veliko manjši obliki s piknikom za 100 ljudi, kasneje pa je festival rastel in rastel ter postajal vse bolj in bolj priljubljen za vse generacije obiskovalcev. Večerni program so popestrili znani izvajalci, ki so poskrbeli za odklop med publiko. Na festivalu ŠVIC je sodelovalo že mnogo različnih skupin kot so MI2, SIDDARTHA, ZABLUJENA GENERACIJA, DNEEB, DUBIOZA KOLEKTIV, BIG FOOT MAMA in še in še,..

Skozi leta in generacije, ki so se v Klubu študentov menjavale, se je festival ohranjal v prvotni ideji, vsako leto pa je postajal še večji. ŠVIC je z leti postal vse bolj priljubljen, glas pa je potoval daleč naokoli. Za priljubljenost so poskrbeli obiskovalci, ki jim je bil všeč program glasbe in vsi ostali, ki so vložili vse svoje moči in kreativne ideje, da je nastal ŠVIC tako mogočen in znan daleč naokoli. Dober glas seže v deveto vas, pravijo. Za promocijo bodo pridno skrbele naše maskote, ki bodo hodile okoli po Sloveniji in zabavale mimoidoče. Naj poudarimo, da maskote nimajo prav lahke naloge, saj je pod “kožo” precej vroče.

Pester del bo obsegal dnevni program, kjer se boste lahko udeležili norih študentskih iger, ki bi jih bilo greh zamuditi. Za tiste, katerim se bo večer zdel preveč naporen, si boste lahko privoščili chill kotiček. Namenjen je predvsem druženju in družabnim igram.  Ker je julij vroč mesec, ne bo manjkalo ohladitve. Na samem dogodku se boste lahko osvežili v bazenu, ki bo na pripekajočem soncu še kako zaželen. Tisti, ki boste želeli biti bolj aktivni in vzdrževati zdrav duh v zdravem telesu, boste imeli na izbiro razne športne igre, kot so nogomet, odbojka in košarka. Ob koncu turnirjev pa so sodelujoči vedno deležni lepih nagrad.

Upamo, da ste pripravljeni na noro poletno zabavo! Se vidimo julija na ŠVIC-u! Festival bo letos potekal od 5. do 7. julija!