Festival EXIT prestavljen na avgust!

Festival Exit (FOTO: EXIT PHOTO TEAM)
Festival Exit (FOTO: EXIT PHOTO TEAM)

Čeprav so organizatorji festivala EXIT pred kratkim objavili , da se festival letos ne bo zgodil v pričakovanem formatu in terminu, je srbska premierka Ana Brnabić včeraj zaprosila organizatorje, da festivala ne odpovejo.

 

EXIT se bo letos odvijal avgusta

Po priporočilu ustreznih institucij namreč predlagajo, da se festival prestavi na avgust, saj se v Srbiji obeta drastično izboljšanje zdravstvene situacije, prav tako tudi v celotni regiji in večini evropskih držav.

‘Sprejeli smo priporočilo, da se EXIT prestavi na avgust, saj pričakujemo, da bo takrat po celotni Evropi mirnejša situacija,’ je novinarjem sporočila srbska premierka Ana Brnabić.

Iz organizacijske ekipe EXIT so to možnost pozdravili in dodali, da bi se tako lahko v avgustu zgodili tudi drugi dogodki, saj so predvidevanja epidemiologov dobra novica za vse. Organizatorji festivala so na spremembo pripravljeni: ‘Če bo potrebno, smo pripravljeni drastično zmanjšati kapaciteto festivala kot tudi omejiti obiskovalce na domačo in regionalno občinstvo.’  Prav tako so organizatorji apelirali, da je potreben sestanek, kjer bodo podani vsi odgovori na odprta vprašanja.

To udarno novico, ki se hitro širi po evropski festivalski sceni, so komentirali številni organizatorji in regionalni eksperti v industriji. ‘To je odlična novica, prav tako je pričakovana, saj epidemija v večini evropskih držav hitro mineva. Srbija je s to objavo naredila bistro potezo, ker bodo ravno mladi tisti, ki bodo prvi potovali, prav tako pa bodo države, ki bodo to prepoznale, hitreje okrepile turizem. Seveda ob upoštevanju vseh zdravstvenih in varnostnih uredb,’ je povedal Pavle Kostadinović iz slovenske turistične agencije Supra Travel.

Z njim se strinja tudi Adnan Mehmedović, priznani hrvaški promotor in soustanovitelj festivala Fresh Island na Pagu. ‘To je spektakularna novica ne samo za regijo, ampak za celotno svetovno industrijo dogodkov in festivalov, ki bo okrevanje začela z Exitom. Upam, da bo tudi Hrvaška, skupaj z ostalimi državami iz regije prepoznala priložnost in tako čim prej pomagala festivalskemu turizmu, pa katerem je znana po svetu.’