Epica si bo vzela krajši oddih

Skupina Epica
Skupina Epica

Kitarist nizozemske simfonične metal zasedbe Epica Mark Jansen je v medijih potrdil, da ne bo več potrebno dolgo čakati na naslednika albuma ‘The Holographic Principle‘, ki so ga izdali leta 2016, a pred tem si bodo vzeli krajši odmor.

 

Epica si bo pred tem vzela krajši odmor

Sicer je zasedba Epica septembra lani izdala EP ‘The Solace System‘, ki je nastal med tem, ko so ustvarjali plošček ‘The Holographic Principle‘, a vseeno menijo, da je čas, da izdajo pravi studijski album.

V nedavnem intervjuju za Metal Wani je Mark namreč dejal: ‘S turnejo bomo nadaljevali do septembra, nato pa si bomo vzeli kratek premor. Na poti smo že 16 let – snemanje in turneje – zdaj pa čutimo, da je prišel čas, da si vzamemo malce oddiha, ne predolgo, le kratek odmor, da si napolnimo baterije. Med pavzo pa bomo verjetno že začeli s komponiranjem za naslednji album. Ta kratki oddih pa nam bo dal hkrati tudi možnost za stranske projekte. Simone (pevka) bi rada nekaj naredila, jaz imam Mayan Rob ima nekakšen stranski projekt, tudi bobnar je v skupini Mayan. Torej, ta kratek odmor bomo različno izkoristili. Hkrati pa že čutim željo po ustvarjanju in pisanju nove glasbe. Torej, ne bo trajalo dolgo.’