Elton John: “Skladbe, ki so danes na glasbenih lestvicah, niso prave pesmi”

Elton John (www.volume.at)

Elton John je pokritiziral moderno pop glasbo, češ da pesmi niso prave pesmi.

Father John Misty (Credit: Taylor Hill/Getty Images)

Zvezdnik je razkril, da je oboževalec glasbenikov Father John Misty in Conan Gray, ker pišeta svoje pesmi. “Misty me spomni name, zaradi načina, kako piše pesmi. Conan je iz Amerike in je edini v American Spotify TOP 50, ki piše svoje lastne pesmi.  Vsi ostali imajo po štiri ali pet avtorjev na eni skladbi. Če pogledamo lestvice danes, to niso prave pesmi. So delčki, ki se lepo slišijo, zato je lepo, če kdo napiše pravo pesem.”


 

“Rad imam ljudi, ki pišejo pesmi. Veliko je takih, ampak jih ne predvajajo na radijih, ker so preveč sofisticirani, zato dobimo skladbe, ki jih je sproduciral računalnik. Nisem zainteresiran za to.”

Glede čakanja, da se koncertna scena ponovno rodi, je dodal: “Seveda se bom takoj vrnil na turnejo. Ne vem, kdaj in kje, mislim – vem, kje se bom vrnil, ampak ne vem, kdaj. Zagotovo bom tam. Če pogledamo širšo sliko, je veliko bolj naporno za vse, ki so zraven v ekipi, katerih življenje je odvisno od tega, ali delajo ali ne. Vsi, ki pomagajo na prizoriščih. Za vse, ki so bili prizadeti, ker ni koncertov.”