Elton John pohvalil Metallico in pesem Nothing Else Matters

Elton John pohvalil Metallico in pesem Nothing Else Matters
James Hetfield in Elton John - foto: Neilsson Barnard, Rich Polk/Getty Images

Frontmana skupine Metallice, Jamesa Hetfielda, je Elton John spravil do solz, potem ko je slednji pohvalil skladbo “Nothing Else Matters” kot “eno najboljših pesmi doslej”.

Par se je pojavil v oddaji The Howard Stern Show – skupaj s Hetfieldovimi sočlani iz Metallice in Miley Cyrus, da bi razpravljali o nedavnem sodelovanju Elton Johna in Miley Cyrus, ki sta priredila skladbo “Nothing Else Matters” za kompilacijo Metallica Blacklist.

“Ta idejo je prišla od Andrewa Watta, ki je produciral skladbo in na njej igral kitaro,” je začel John, ko je govoril o spremembi uvoda pesmi s kitare na klavir. “Rekel je:” Želim, da začneš pesem in jo končaš na klavirju. Nočem, da se začne s kitaro, ker se tako začne originalna verzija.

“Poslušaj, to je zame ena najboljših pesmi, kar jih je bilo kdaj napisanih,” je nadaljeval John. “To je pesem, ki se nikoli ne stara. Komaj sem čakal, da sem lahko igral na tej skladbi. Struktura akordov, melodije, čas se spreminja, cela drama je na tej skladbi.” Ob poslušanju hvale Elton Johna so Hetfielda premagala čustva, v očeh so se mu nabrale solze.

Elton John je tudi na splošno zelo pohvalil Metallico in jih označil za glasbene ikone. “Moram reči, da je bilo to pesem igrati brez težav. Metallica so verjetno crème de la crème tovrstnih skupin. Pravzaprav jih ne morete opredeliti. Niso heavy metal zasedba. So glasbena skupina. Njihove pesmi niso samo heavy metal. Lepe pesmi so. To je tako melodična pesem – pravzaprav je jebeno dobra.”

Na oddaji The Howard Stern Show je nastopila tudi Metallica skupaj z Miley Cyrus, kjer so skupaj izvedli zgoraj omenjeno “Nothing Else Matters”.