Elton John meni, da je Vatikan hinavski

Sir Elton John pravi, da Vatikan še naprej ustvarja dobiček ‘z vlaganjem milijonov v film Rocketman, medtem ko zavzema hiperkritično stališče do homoseksualnih zakonskih zvez.

Vatikan je v film z gejevskimi prizori vložil milijone

Vatikan je pred dnevi namreč sporočil, da Cerkev ne more blagosloviti homoseksualnih parov, ker naj bi to bil greh, kar pa je očitno močno razjezilo 73- letnega glasbenika, ki svoje istospolne usmerjenosti že dolgo ne skriva več. Kljub njihovim kontroverznim stališčem pa legendarni britanski pop zvezdnik trdi, da so precej zaslužili ‘z vlaganjem milijonov’ v njegov film Rocketman, ki slavi življenje kot homoseksualni glasbenik.

Vatikanski ortodoksni urad, Kongregacija za doktrino, je na dvostranski obrazložitvi, objavljeni v sedmih jezikih, ki jo je odobril papež Frančišek, izdal negativen odgovor na vprašanje, ali lahko katoliška duhovščina blagoslovi homoseksualne zveze.

Elton John se je na izjavo odzval ostro na družbenih omrežjih z zapisom: ‘Kako lahko Vatikan zavrne blagoslov homoseksualnih zakonov, ker je to greh, a z veseljem služijo z vlaganjem milijonov v Rocketman – film, ki praznuje mojo srečo v zakonu z Davidom? #hipokrizíja’

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Elton John (@eltonjohn)

Elton John se je leta 2014 poročil s svojim dolgoletnim partnerjem Davidom. Poročila sta se takoj, ko je bila legalizirana homoseksualna zveza v Angliji.

Poročali so, da je državni sekretariat Vatikana v biografijo vložil 850.000 funtov, kljub natančnemu prikazu Johnove homoseksualnosti, ki je vključeval več prizorov gejevskih spolnih odnosov.