Efterklang z iskrenim nastopom raziskovali lastni glasbeni izraz

Efterklang, 12.10.2022, kino Šiška (Foto: Tjaša Jankovič)

Danski indie pop pustolovci Efterklang, znani po vrhunskih, iskrenih nastopih v živo, so se vrnili v Ljubljano! Na koncertu v Kinu Šiška so predstavili težko pričakovano novo ploščo, ki bo letos izšla pri cenjeni neodvisni založi 4AD.

Madsa Brauerja, Casperja Clausena in Rasmusa Stolberga, tri prijatelje iz otroštva, so v Šiški že gostili v okviru njihovega stranskega projekta Liima, tokrat pa so prišli na obisk s svojim poglavitnim bendom Efterklang, skoraj deset let po nastopu v klubu Channel Zero.

Z Efterklang so fantje prehodili pestro pot od bolj elektronsko naravnanih post rock začetkov albuma Tripper in neodvisnega evropskega albuma leta 2010 po izboru združenja IMPALA Magic Chairs do drznih terenskih posnetkov s Severnega tečaja na albumu Piramida, vseskozi pa uspešno gojili sloves zasedbe, ki jo je preprosto treba doživeti v živo. Za njihove nastope tako mediji kot obiskovalci pravijo, da se lahko po surovi lepoti in pristnosti kosajo s katerokoli naravno silo, bend sam pa prav tako stremi k vzpostavitvi iskrenega stika z občinstvom ter gradnji skupnostne izkušnje.

Vabljeni k ogledu foto galerije.

Foto: Tjaša Jankovič