Dvajset Dvajset z novim videom ‘Zemlja’

2020 so za video poskrbeli kar sami. (FOTO: osebni arhiv izvajalca)
2020 so za video poskrbeli kar sami. (FOTO: osebni arhiv izvajalca)

Glasbeni organizem 2020 (Dvajset Dvajset), ki ga sestavljajo izkušeni glasbeniki Damir Lisica, Leon Kolenc in Marco Cali, je nase opozoril s prvo, družbenokritično skladbo ‘Zemlja‘, katero sedaj predstavljajo tudi v vizualni obliki.

 

Za video so fantje poskrbeli kar sami

Tako kot za glasbeno produkcijo so tudi za videospot fantje poskrbeli sami, saj so imeli dodelano idejo v glavi in niso želeli vpletati tretje osebe v samo ustvarjanje. Večino dogajanja je postavljeno v stranišče. V času lanskoletne spomladanske karantene, ko je skladba nastala, je za mnoge družine, stranišče dejansko edini prostor v stanovanju ali hiši, kjer je lahko član družine, preživel čas sam s sabo in imel tistih nekaj minut le zase.

Mogoče deluje malce čudaško, a jaz sem lansko obdobje karantene tako kot v začetkih svoje glasbene poti pred 20 leti, veliko skladb napisal dejansko prav na stranišču. Ta občutek sem obudil med karanteno in glavna melodija za Zemljo je prav tako nastala. V videospotu sem želel to v obliki parodije tudi prikazati. – DAMIR LISICA

 

Za boljši in prijaznejši svet

2020 (Dvajset Dvajset) je živ glasbeni organizem, ki se je pod taktirko treh izkušenih glasbenikov (Damir Lisica, Leon Kolenc in Marco Cali) rodil v času epidemije Covid-19. Samoizolacija je spodbudila vzpostavitev domačega glasbenega studia in s presežkom ustvarjalne energije so melodije in besedila spontano privrele na dan.

Prva skladba ‘Zemlja‘ nas opozarja, da smo dosegli vrh brezbrižnosti do narave in planeta, na katerem živimo, ter vrh brezbrižnosti v odnosih in spoštovanju drug drugega.

Skrajni čas je, da pritisnemo gumb ‘reset’ in začnemo graditi temelje za nov, boljši in prijaznejši svet …