Dva dolenjska kantavtorja na današnjem večeru FESTIVALA NOVOMEŠKO POLETJE!

Daniel Vezoja bo 17. 7. na ploščadi KCJT v Novem mestu nastopil prvi. Na odru se mu bosta pridružila Dejan Slak na klaviaturah in Tina Marinšek.

DANIEL VEZOJA trio / BORT ROSS & NOMADI na Festivalu novomeško poletje

SOBOTA, 17. 7. 2021 / TRDINOVA DVORANA KCJT NOVO MESTO

Takole so − kantavtorsko zasanjano in iz dolenjskih krajev organizatorji sešili program drugega večera Festivala novomeško poletje, ki bo v DANES, 17. 7. 2021, potekal na ploščadi Kulturnega centra Janeza Trdine.

Daniel Vezoja je singer in songwriter, ki prihaja iz Brežic. Decembra 2016 je izdal prvi solo album z naslovom Where the light resides. Album je posnel v Dublinu s priznanim producentom Gavinom Glassom v njegovem Orphan recording studios. Trenutno pripravlja skladbe za drugi album, ki jih bo predstavil tudi na odru našega festivala. Pridružila se mu bosta Tina Marinškova na vokalu in Dejan Slak na klaviaturah.

Bort Ross je glasbenik, avtor, pevec inštrumentalist in producent. V njegovem studiu Lotos music ustvarjajo številni  ustvarjalci od daleč in blizu. Na prvencu Sančo Pansa lahko poslušamo glasbo, ki nas intimno, pronicljivo in s pridihom melanholije pelje mimo zlatih juter, ljubezenskih grebenov in notranjih bojev s takimi in drugačnimi mlini.

Njegovi spremljevalci na odru, Nomadi, tej topli, iskreni glasbi vdahnejo še več ljudskosti, razigranosti, ki v celoto poveže in obsije vse šentjernejske hribe in doline.

Nomadi so :
Jaka Darovec − bobni
Tomaž Zorko − kontrabas
Borut Perše − kitare
Primož Moškon − tambure
Jernej Šustaršič − harmonika

Vabljeni torej na večer dolenjskih ustvarjalcev v soboto, 17. julija, ob 20.30 uri. Vstopnice lahko po 12 € kupite na spletu: https://www.mojekarte.si/si/daniel-vezoja-bort-ross/vstopnice-1141101.html ali na blagajni KCJT ob delovnem času blagajne (telefon: 07 39 30 395) oziroma uro pred koncertom.