Duran Duran delili priredbo Davida Bowieja – ‘Five Years’

Duran Duran (Foto: Nefer Suvio)

Legende novega vala so sodelovale v posvetilu Davidu Bowieju, in sicer so v okviru ‘A Bowie Celebration: Just for One Day’ ponudili svojo verzijo pesmi ‘Five Years’.

Duran Duran so sodelovali pri praznovanju Davida Bowieja, ki bi dopolnil 74 let. Izbrali so si klasiko iz leta 1972 ‘Five Years’, uvodno pesem z ikoničnega albuma ‘The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars’. 

Pevec Simon Le Bon je povedal: “Moje življenje kot najstnik se je vrtelo samo okoli Davida Bowieja. On je razlog, zakaj sem začel pisati pesmi. Del mene še vedno ne more verjeti, da je umrl pred petimi leti, mogoče pa zato, ker del mene še vedno verjame, da je živ in da vedno bo.”

Duran Duran – Five Years
Livestream je vključeval glasbenike, igralce in komedijante. Na seznamu so se znašli Trent Reznor, Billy Corgan, Boy George, Taylor Momsen, Ricky Gervais, Dave Navarro, Corey Taylor, Taylor Hawkins, Chris Chaney, Gary Barlow,  Gary Oldman, Gavin Rossdale, Perry Farrell, Joe Elliott, Macy Gray, Ian Astbury, Lzzy Hale, Gail Ann Dorsey, Bernard Fowler, Corey Glover,  Lena Hall, Judith Hill, Charlie Sexton, Adam Lambert, YUNGBLUD, Andra Day, Michael C. Hall, Ian Hunter, Anna Calvi, Atticus Ross, Etty Lau Farrel in Mariqueen Maandig Reznor.