Dubioza Kolektiv ob koncu poletja pripravlja ska-punk-reggae rock atrakcijo!

Ob zaključku poletja, v soboto 31. avgusta prihaja v Kranj na Grad Khislstein Dubioza kolektiv, bosanski bend, ki se je kot visokooktanska ska-punk-reggae-rock atrakcija postavil tudi na svetovni zemljevid. Avtorji hitov, kot so Kažu, Kukuz, Himna generacije in Blam Blam, osvajajo svet z izjemno energijo, lucidnimi besedili in odrskim nastopom, ki premakne tudi slona.

Davnega leta 2003 se je nekje daleč, na ozemlju imenovanem Bosna in Hercegovina, skupina prijateljev odločila za oblikovanje benda. To je bil začetek neobičajne skupine v še bolj neobičajnih okoliščinah. V času, ko se ni razvijala glasbena industrija, ko ni bilo prostora za koncerte, niti priložnosti za kulturno ali politično izražanje mladine. Med globoko moralno in tudi gospodarsko stagnacijo se je rodila skupina Dubioza kolektiv.

Danes kultna balkanska, ska, punk, reagge in rock zasedba je koncertirala na vseh največjih festivalih v Evropi in v anale svojih aktivnosti vpisala tudi nemalo odmevnih turnej po svetu. Visoka energija, pronicljiva besedila ter izjemni odrski nastopi so temelj slikovitih koncertov, življenjski nazori, besedila in zgledi pa povezujejo občinstvo po svetu. Tradicionalne glasbene oblike zaznamuje posebna perspektiva, ki se je brusila skozi čas in je nabita z visoko stopnjo pozitivnosti. Ta zadane kot sveži zrak! Vsem, ki so odprti za izkušnje, koncert lahko spremeni pogled na življenje. Če skočimo v leto 2016, najdemo skupino močnejšo kot kadarkoli, postavljeno ob bok največjim in najuspešnejšim živim bendom vzhodne Evrope, zapečateno z njihovim glasbenim albumom Happy Machine, najverjetneje njihovim najbolj provokativnim

Tako imenovani »Back to school« koncert pred pričetkom šolskega leta je tudi eden izmed večjih dogodkov v sklopu kandidature Kranja za prestolnico kulture 2025, ki želi v primeru izbora Kranj napolniti s še več kulturnega dogajanja, povezati razpršene projekte različnih organizacij v eno zgodbo s skupno vizijo ter predvsem omogočiti, da se Kranj in Gorenjska postavita na kulturni zemljevid Evrope.

Vstopnice bodo na voljo na vseh prodajnih mestih Eventima in Petrol servisih od petka 12.aprila dalje.