Đorđe Balašević doživel infarkt

Đorđe Balašević
Đorđe Balašević

Po poročanju 24ur je legendarni balkanski kantavtor Đorđe Balašević doživel infarkt. Trenutno je hospitaliziran na Inštutitu za srčno-žilne bolezni v Sremski Kamenici, njegovi prihajajoči nastopi pa so bili odpovedani.

66-letni kantavtor, pesnik, pisatelj, igralec in režiser Đorđe Balašević je po pisanju srbskih medijev zaradi infarkta pristal v bolnišnici. Njegovo zdravstveno stanje naj bi bilo zdaj že stabilno.

Nastopiti bi moral v Kragujevcu, a je bil koncert odpovedan, prestavljeni pa so bili tudi njegovi bližajoči se nastopi. Njegova hčerka Jelena se je očetovim oboževalcem opravičila z besedami: ”Dragi Kragujevčani, na žalost vam moram sporočiti, da koncert odpade. Življenje včasih dela svoje načrte brez nas in pri tem računa na naše razumevanje. Kaj drugega nam niti ne preostane. Zdravje je najbolj pomembno in tukaj težko še kaj dodam.”

Pevca so operirali in njegovo stanje je po posegu stabilno, do nadaljnjega pa bo moral ostati v bolnišnici in pod nadzorom zdravnika. Njegovo stanje je komentiral tudi sin Aleksa: “Za vse, ki vas zanima, kako je z mojim očetom. Sporoča, da glede na to, kako se počuti, se je pripravljen celo boriti na športnem tekmovanju.”