Divlje Jagode proslavljajo 40. obletnico z novim albumom

Skupina Divlje Jagode (FOTO: osebni arhiv izvajalca)
Skupina Divlje Jagode (FOTO: osebni arhiv izvajalca)

S singlom ‘Znamo da je kraj‘ iz leta 2018 je kultni rock band Divlje Jagode začel proslavo 40. obletnice rock n’ rolla, obenem pa je na tak način najavil izid novega studijskega albuma, na katerem bo v duhu obletnice gostil tudi nekatere pevce, ki so bili del te zgodbe.

 

Po izidu albuma sledijo nekatera presenečenja

V remake pesmi iz albuma ‘Konji‘, ‘Zauvijek tvoj‘, so gostili Tifo, meseca aprila pa so objavili tretji single z imenom ‘Zbog tebe draga‘. Kmalu pa prihaja tudi četrti po vrsti, hkrati pa zadnji pred objavo novega albuma, pesem z imenom ‘Sama si‘. Tokrat je gost Žanil Tataj- Žak, ki ga je zvesta publika lahko spoznala na albumih ‘Magic Love‘, ‘Sto vjekova‘. Gre za remake pesmi iz kultnega albuma ‘Čarobnjaci‘ iz leta 1984.  Po sodelovanju z Sonic Train Studiom Andyja Larocqueja, ko so na Švedskem zmiksali dva singla in sicer pesmi zadnjih dveh singlov, so pesem ‘Sama si‘ v celoti izdelali v studio Šišmiš. Čudovito video zgodbo je naredila majhna, a kreativna ekipa Retro Metro John DoeProduction, ki je bila zadolžena tudi za zadja dva singla. Kot pravijo, pa pripravljajo po izidu albuma tudi nekatera presenečenja.

Štiri singli so bili obenem najava njihovega prvega, istoimenskega albuma iz leta 1979. S tem so na nek način simbolično začeli neko novo zgodbo, s katero želimo, da traja naslednjih 40.let Oster ritem Jagod, lahko spremljate na njihovi turneji #40godinarocknrolla, ki poteka zadnje leto dni. Band se trenutno nahaja v Kanadi na mini turneji, kjer so izvedli koncert v Calgaryju in Edmontonu, čaka pa jih še koncert v Torontu. V Zagreb se vračajo neposredno v studio in nadaljujejo z delom na novem albumu. Kot je dejal Zele Lipovača, ustanovitelj, avtor in kitarist Divljih jagod, bi moral biti material pripravljen v začetku decembra. “Ko sem poslušal novo verzijo pesmi “Sama si”, sem dojel, da band po 40.l etih zveni bolje kot kadarkoli! To je sad dolgotrajnega dela celotne naše ekipe, obenem pa smo prepričani, da smo lahko vedno boljši. Iskreno upam, da moje mnenje ni subjektivno in da bodo drugi, ki so jim Jagode pri srcu, to prepoznali. Kmalu bomo poslušali nov album. – ZELE