Divje jezero in Vesna Zornik združili moči

Skupina Divje jezero in Vesna Zornik (FOTO: osebni arhiv izvajalca)
Skupina Divje jezero in Vesna Zornik (FOTO: osebni arhiv izvajalca)

Sekstet izkušenih glasbenikov, ki že dvanajst let soustvarjajo pod imenom Divje Jezero, predstavljajo drugi singel s prihajajočega albuma.

Tokrat moči združili z Vesno Zornik

Pri skladbi z naslovom ‘Nad tokom‘, za katero so posneli tudi videospot, se jim je kot gostja pridružila odlična pevka Vesna Zornik, ki je s svojo interpretacijo in prepoznavnim vokalom skladbi dodala edinstven karakter.

Skladba govori o vztrajnosti in on premagovanju ovir v življenju ter o tem, da naj iz dane življenjske situacije potegnemo največ in plavamo ‘Nad tokom‘. Videospot je nastal v sodelovanju s Tinetom Mažgonom, s katerim zasedba odlično sodeluje že nekaj časa in je poleg režije, kamere, poskrbel tudi za dobršen del scenarija.

Glasba in besedilo: Luka Čibej
Gostje: Vesna Zornik – vokal, Petra Jurić – violina, viola, Kristina Pivk – Violončelo
Oblikovanje zvoka: Alen Bogataj, Aleš Golja, Luka Čibej
Kamera, režija, montaža: Tine Mažgon Scenarij: Tine Mažgon, Luka Čibej
Založba: Celinka.si

Divje jezero ustvarjajo avtorsko ‘art-rock’ glasbo z slovenskimi besedili in zanimivimi ritmi, ki so podlaga večinoma večglasnim melodijam v kombinaciji saksofona in el. kitare ter harmonijam, ki jih barvajo ‘hammond’ orgle in električni klavir. Za seboj imajo že dva studijska albuma izdana pod okriljem založbe Celinka.si, njihov zadnji singel in videospot ‘Nad tokom’ pa najavlja nov album, ki bo izšel spomladi naslednje leto.