Dežurni krivci bodo kmalu predstavili video ‘Zadnji vlak’

Tako je potekalo snemanje videa 'Zadnji vlak'.
Tako je potekalo snemanje videa 'Zadnji vlak'.

Prleška zasedba Dežurni krivci se v teh dneh odpravlja v studio na snemanje preostanka materiala za novo ploščo. Končuje pa se tudi produkcija novega videospota za pesem ‘Zadnji vlak’, ki je že posneta za prihajajoč album.

O prihajajočem videu ‘Zadnji vlak’

Spot pripravljajo dijaki programa umetniške gimnazije smer gledališče in film na Gimnaziji Franca Miklošiča v Ljutomeru in bo premierno predstavljen na zaključni produkciji umetniške gimnazije, ki bo v petek, 17. maja ob 19. uri, v Domu kulture Ljutomer. Šestnajst dijakov drugega letnika programa umetniške gimnazije je v okviru delavnic fotografija in film po predstavljenem izzivu najprej iskalo ideje, po skupnem izboru najustreznejše pa sta se avtorja le te, dijaka Anej Kavaš in Laura Podgoršek lotila priprave scenarija. Ostali dijaki so skupaj z mentorjem razmišljali o vseh podrobnostih, urejali potrebne rekvizite in iskali lokacijo. Mladi ustvarjalci so kadre posneli na železniški progi sredi Prleške ravnice. Dijaki so prevzeli vse vloge, od maske, frizure, do režije, snemanja in fotografije. Posnet material je v končno obliko videospota oblikoval Anej Kavaš, pod mentorstvom profesorja Ludvika Rogana. Spot je nastajal popolnoma neodvisno, brez sodelovanja članov Dežurnih krivcev, tako da bo projekcija na zaključni prireditvi dijakov premierna tudi za Dežurne krivce.

Pesem Zadnji vlak v audio obliki najdete TUKAJ. Videospot bo predstavljen na uradni spletni strani skupine in ostalih spletnih kanalih po premierni projekciji.