David Coverdale (Whitesnake) se še ne bo upokojil

David Coverdale (FOTO: Loudersound)

David Coverdale je še enkrat več dejal, da se v bližnji prihodnosti nima namena upokojiti, ne glede na izjave, ki jih je dal v preteklosti.

Ne ve, kako dolgo bo še vztrajal

Leta 2016 je namreč David Coverdale dejal, da je morda čas, da po končani promocijski turneji albuma ‘The Purple Album‘ zapusti glasbene odre. Več kot očitno pa se je v tem času premislil.

Whitesnake bodo namreč spomladi izdali nov studijski album ‘Flesh & Blood‘, dodal pa je še, da se ne želi ustaviti niti s turnejami.

David Coverdale je napovedal nov studijski album.
David Coverdale je napovedal nov studijski album.

David Coverdale je povedal: ‘No, rad bi šel naprej. To je strast. Resnično sem začutil, da smo oboževalcem skupine Whitesnake dolžni nov in izvirni album. To je bilo zelo pomembno, ko sem razmišljal o vsem tem. Vsekakor pa zdaj sem star 67 let. Fantje so mi dejali, da so bili zelo zadovoljni z mojimi nastopi lansko poletje. Na meni je, da ostanem zdrav in v formi, kolikor le lahko. Po vsem tem, kar sem preživel in pri moji starosti, je bilo težko priti v formo za snemanje novega albuma, a zelo rad nastopam. Da, zelo sem živ, poln energije in inspiracije, da od sebe dam lahko res vse. Kako dolgo še pa ne vem.’

Album ‘Flesh & Blood‘ bo izšel 10. maja pod okriljem glasbene založbe Frontiers Music Srl. Pri nastanku albuma so poleg Coverdela sodelovali še kitarista Reb Beach in Joel Hoekstra, basist Michael Devin, bobnar Tommy Aldridge ter klaviaturist Michele Luppi.