Dave Mustaine (Megadeth) postal ambasador znamke Gibson

Dave Mustaine bo igral na Gibson kitare.
Dave Mustaine bo igral na Gibson kitare.

Podjetje Gibson, ki izdeluje vrhunske kitare, je uradno napovedalo sodelovanje z Daveom Mustaineom, legendarnim kitaristom, vokalistom, tekstopiscem ter ustanoviteljem zasedbe Megadeth. Dave bo postal namreč ambasador znamke Gibson. Kolekcija Dave Mustaine bo tako ponudila akustične in električne kitare.

 

S podjetjem Dean je zaključil

Dave Mustaine pa je ob tem povedal: ‘Eden prvih albumov, ki sem jih kupil je bil ‘KISS Alive‘. Na zadnji strani albuma je bil logo Gibson kitar, kajti želeli so biti najboljši. Obdobje. Leta kasneje sem še vedno isti oboževalec, le da zdaj igram in imam turneje, pišem, nastopam po svetu in lahko rečem, da se s tem stavkom ne bi mogel bolj strinjati. Ko sem iskal spremembo v svojih kitarah, sem se srečal s Cesarjem in dobil njegovo perspektivo o viziji in usmeritvi Gibsona. Videl sem strast, spoštovanje do instrumenta, osredotočenost na kakovost in podjetje, ki ga vodijo kitaristi. Zdi se mi, da sem končno doma in ponosen sem na to, kar bomo zgradili skupaj. Komaj čakam, da bodo ljudje, lahko prijeli v roke nove Gibson, Epiphone in Kramer kolekcijo Dave Mustaine kitar. Uresničile so se mi sanje, ne me zbujati.’

Tudi v podjetju Gibson ne skrivajo navdušenja nad Mustainom, pravijo namreč, da so neizmerno veseli, da bodo končno lahko sodelovali s pionirjem glasbe ter kraljem metalski kitarskih riffov.

Mustaine pa je že novembra leta 2019 prodal večino svoje opreme, vključno z več modeli prototipov kitar Dean, ki jih je uporabljal v preteklih letih. Pred dvema mesecema pa je sporočil, da se je s podjetjem Dean po trinajstih letih sodelovanja dokončno razšel.