DAŠA MAKUC: ‘RockOn with DreamOn .. EVERYWHERE’

Skupina DreamOn
Skupina DreamOn

DreamOn je zmes različnih glasbenih svetov združenih v udarni rockerski val, ki ga pod vodstvom karizmatične pevke DašeDream z ekstremno pričesko, ki navdušuje kot zaščitni znak skupine, tvorijo še JanOn na kitari, JakaOn na bobnih in AlešOn na bas kitari. Band zaznamuje udaren rockerski zvok s pristno in našpičeno odrsko energijo. Rock glasba je način razmišljanja in način življenja, zato so skladbe skupine polne osebnih zgodb in občutkov.

Skupina se po krajšem premoru vrača na glasbeno sceno, z novim videospotom in obilico svežega avtorskega materiala. Predstavljajo novi single, priredbo ‘Tih deževen dan’ s katerim so obudili večni hit, izdan leta 1993.

 

ROCKER.SI: Lahko bralcem pojasniš izvor bendovega imena?
Daša (DreamOn): Ime smo kar nekaj časa iskali, saj smo res želeli, da nas pooseblja in da ljudje lahko že takoj začutijo, kaj za njim stoji. Mislimo, da je za sam band ime zelo pomembno, saj je to prvi stik s publiko. Ker smo sami veliki sanjači in verjamemo v naše sanje, se nam je ime zdelo primerno.

ROCKER.SI: DreamOn nekako prepoznamo na odru prav zaradi vaše frizure. Stoji mogoče za tem kakšna zanimiva zgodba?
Daša (DreamOn): Ja, tudi mi menimo, da se nas poleg naše glasbe ljudje zapomnijo ravno zaradi pričeske naše pevke Daše Dream. ( smeh) Ste gledali Nori na Mary? No, potem vam bo jasno. Drugače pa Daša rada izstopa in je rada drugačna, zato je ta pričeska kot nalašč zanjo.

ROCKER.SI: Skupina se po krajšem kreativnem premoru vrača na glasbeno sceno. Ste sedaj nekako bolj željni novega materiala in koncertov?
Daša (DreamOn): Zadnje leto smo imeli kreativno-materinski dopust, ki smo ga pridno izkoristili na vseh področjih, predvsem pa smo ustvarili, kar nekaj novih komadov, jih posneli, in bodo kmalu pripravljeni na izdajo. Prvi med njim je priredba za slovensko zimzeleno uspešnico Tih deževen dan.

ROCKER.SI: Pred kratkim ste predstavili priredbo »Tih deževen dan« s katerim ste obudili večni hit, izdan leta 1993. Kako, da ste se odločili za tako potezo in zakaj ravno ta singel?
Daša (DreamOn): Kakor ste že sami povedali, smo obudili večni hit, kar sploh ni bilo težko, pravzaprav dokaj spontano, ko je enkrat padla ideja. V bendu imamo zelo raznolike glasbene okuse, in nam tudi taki komadi nikakor niso tuji. Vedno se držimo načela, da radi naredimo priredbo na svoj način in ji dodamo nekaj naše zasanjanosti, kar se je seveda zgodilo tudi v tem primeru. Še lepše pa je to, da gre za slovensko pesem. Zelo smo veseli, da smo jo popeljali v leto 2018.

Ravnokar so izdali priredbo skladbe 'Tih deževen dan'.
Ravnokar so izdali priredbo skladbe ‘Tih deževen dan’.

ROCKER.SI: »Tih deževen dan« ste nekako preoblekli v črna rock oblačila. Mislite, da sedaj bolj ugaja od originalnega?
Daša (DreamOn): Gre za naš poklon odlični popevki, ki smo jo predstavili v našem DreamOn slogu. Verjamemo, da imajo vsaka ušesa svojega dirigenta in je najbolje, da vsak sam presodi, katera izvedba mu bolj ugaja.

ROCKER.SI: Posneli ste tudi videospot slednje priredbe. Kdaj bo videospot ugledal luč sveta?
Daša (DreamOn): Seveda, takemu komadu pripada tudi vizualna podoba. Vse in še več boste lahko videli 25.5.2018 v ljubljanskem Orto baru.

ROCKER.SI: 25. maja boste v Ortobaru pripravili koncert. Kakšen koncert se nam obeta?
Daša (DreamOn): Obeta se nam en orto bombastičen DreamOn-novski koncert začinjen z različnimi in zanimivi gosti. Za vrhunec večera pa se nam na odru pridruži sam Cole Moretti. Vsekakor bo glasno, našpičeno ter zasanjano.

ROCKER.SI: Napovedali ste tudi studijski album. Nam lahko kaj več zaupaš o njem?
Daša (DreamOn): Seveda, ves čas smo bili v zakulisju pridni in se podali na novo pot. Naredili smo kar nekaj novih komadov in jih že posneli. Nekaj idej pa še čaka na fino obdelavo. Za ta album smo si zaželeli malce drugačnega, mogoče bolj surovega zvoka v primerjavi s prvim albumom Vikend zvezda. Boste pa to lahko presodili sami. Izid novega albuma je sicer še skrivnost, za začetek pa boste kmalu lahko slišali novi avtorski singel.

ROCKER.SI: Kakšni pa so vaši načrti za prihodnost, po tem, ko boste izdali album?
Daša (DreamOn): Izdati nov album (smeh). Vsekakor početi to, v čemer uživamo. Ustvarjati glasbo, jo deliti med ljudi in uživati v tem.

ROCKER.SI: Še kakšna misel za konec?
Daša (DreamOn): RockOn with DreamOn … EVERYWHERE.