Darkwoods My Betrohed napovedujejo nov album

Po 23 letih tišine so finski kultni black metalci Darkwoods My Betrohed, del katerih je tudi klaviaturist Nightwish, Tuomas Holopainen, najavili svoj povratek. 12. novembra bo namreč pri Napalm Records izšla plošča Angel Of Carnage Unleashed, ki bo predstavljala edinstveno mešanico brutalnega, hitrega black metala in epskih himn, v katerih se srhljivi kriki zlijejo z junaškim čistim vokalom, monumentalnimi zbori in veličastnimi klaviaturami, skupaj s krvavimi zgodbami o lakoti, vojni, kugi in neizbežni brutalnosti finske narave v dobi Velike severne vojne (1700-1721). Gre za nadaljevanje zgodbe, ki se je začela leta 1993 in ki jo je Holopainen povečal za dodatnega člana, Kaia Hahta, ravno tako iz zasedbe Nightwish.

Kitarist Jouni Mikkonen je o Tuomasovi vlogi povedal sledeče: “Tuomas je bil na vseh prejšnjih albumih predstavljen kot gostujoči klaviaturist. Tokrat je bil v celoti vključen od trenutka, ko smo se odločili za snemanje tega albuma, zato je bilo logično, da bo postal polnopravni član skupine. Poleg tega je bil tudi zelo vplete v ustvarjalni proces.”

Včeraj izdani singel “In Evil, Sickness And In Grief” je sovpadel z zgodovinsko obletnico, saj je pred 300 leti, 30. avgusta 1721, podpis pogodbe v Uusikaupunki končal Veliko severno vojno.

Seznam skladb

01. Name The Dead
02. In Evil, Sickness And In Grief
03. Murktide And Midnight Sun
04. You Bitter Source Of Sorrow

05. Where We Dwell
06. In Thrall To Ironskull’s Heart
07. Massacre
08. Black Fog And Poison Wind
09. Outro