Danes akustični Koala Voice v Rdeči Ostrigi

Skupina Koala Voice
Skupina Koala Voice

V idilični ambient letnega vrta Rdeče Ostrige prihaja prava glasbena poslastica! Že jutri namreč gostimo mlado zasedbo Koala Voice, ki že vse od zmage na prvi ediciji Špillige leta 2014 strmo pridobiva na svoji prepoznavnosti tako doma kot v tujini.

Na ostrigin oder se vračajo v akustični verziji

Letos se na Ostrigin oder vračajo v akustični verziji – njihova minimalistična, a skrajno čutna priredba Siddhartine pesmi Ledena na koncertu Izštekanih 10 je postala takojšen hit in odskočnica za album ‘Izštekani‘. Koala Voice pa se niso le ‘izštekali’. Člani benda so v roke vzeli inštrumente, ki jih sicer ne igrajo, ter tako ‘raziskali nove zvočne krajine’. Na intimnem zvočnem popotovanju, enem izmed njihovih redkih akustičnih koncertov, se jim bomo pridružili tudi v Ostrigi, 17. avgusta ob 21. uri.

Koala Voice je ta hip najprepoznavnejša mlada domača skupina. Od leta 2010 so se iz Kisovca v Zasavju uspešno preselili na svetovne odrske deske.  Veliki preboj jim je uspel leta 2014 po zmagi na Špilligi v Kino Šiška, leta 2016 pa jih je britanski časopis DIY po nastopu na nizozemskem festivalu Eurosonic, razglasil za eno največjih odkritji festivala. V zadnjih dveh letih so tako odigrali že več kot 100 koncertov doma in v tujini. Prvenec ‘Kangaroo’s a Neighbour‘ iz leta 2015, je lani nasledil album ‘Wolkenfabrik‘, kjer je piko na i dodal angleški producent Danton Supple in osmislil glasbeno pot skupine zadnjih dveh let.

Se vidimo na letnem vrtu!