Čudo – nov videospot skupine Lelee

Lelee (Foto: Tina Ocvirk)

Domača zvedava indie/post-punk zasedba Lelee je dočakala svoj prvi uradni videospot za singl ‘Čudo’ iz poleti izdanega albuma ‘Čuka bije pumpa’ (Moonlee Records / Ill in the Head Records), ki ga je režiral beograjski vsestranski umetnik Miloš Tomić.

Miloš Tomić je vsestranski filmski ustvarjalec, animator, predavatelj, voditelj delavnic in še marsikaj vmes, ki je med drugim leta 2013 zastopal Srbijo na Beneškem bienalu. Podpisal se je tudi pod več glasbenih videospotov iz regije (Repetitor, Jarboli, Vlada Divljan, Klopka za pionira…).

Miloš je ustvarjanje videospota opisal takole: »’Čudo’ je venček izbranih dnevniških in voajerskih prizorov, ki jih že dolgo opažam in lovim na vsakem koraku. Takšen raznolik material se nabira spontano, a z izkušenim lovskim nosom za malenkosti, detalje, iskrice, trenutke, ki so del našega vsakdana…. Predstavljate si reko, ki teče skozi naravo, vasi in velika, umazana mesta ter meni prinese vse kar pobere na poti oz. kar ljudje mimogrede odvržejo v njo. Iz takšnih raznobarvnih odpadkov sem zložil video mozaik, ki ga je inspiriral ritem, energija in besedilo komada ‘Čudo’«.

Bandcamp: https://lelee.bandcamp.com/
Facebook: https://www.facebook.com/leleeband
Instagram: https://www.instagram.com/leleeband/