CHATEAU: ‘Glasba za staro in mlado’

Foto: Chateau, promo
Foto: Chateau, promo

Legendarni velenjski rockerji Chateau so svojo glasbeno pot začeli v drugi polovici osemdesetih in do danes nanizali kopico uspešnic. Po desetletnem predahu se zasedba znova vrača na sceno, in to ne zgolj kot nostalgični akt. V delu je namreč nova plošča in še marsikaj zanimivega.

ROCKER.SI: Kaj počnete te dni? Kot lahko vidimo, ste pred kratkim izdali video za aktualni singel ‘Pesmi nove, pesmi stare.’

CHATEAU: Te dni v studiu snemamo material za nov studijski album, ki bo najverjetneje izšel jeseni. Še prej pa imamo v načrtu izid vinilne plošče Best of Chateau, kjer bomo zbrali svoje največje hite.

ROCKER.SI: S singlom ste naznanili, da se po 10 letih znova vračate na sceno. Ali se za vrnitvijo skriva kakšen poseben razlog? Kaj se je tem času najbolj spremenilo?

CHATEAU: Vsekakor se vračamo polni energije in elana. Kakšnega posebnega razloga za vrnitev ni. Imeli smo dovolj pavziranja. Opažamo, da je pri mladini bolj popularna harmonika kot kitara, in to bi radi spremenili, saj je po našem rock glasba za mlade in starejše.

ROCKER.SI: Bo singlu sledil tudi album? Če, ali nam lahko razkrijete njegov naslov? Kaj vas še vedno žene k ustvarjanju nove glasbe?

CHATEAU: K ustvarjanju nove glasbe nas žene energija, ki nam je ne manjka. Najverjetneje bo najprej izšel omenjeni izbor največjih uspešnic, takoj zatem pa še naš sedmi studijski album. Naslov zaenkrat še ni znan, saj vse skladbe še niso bile napisane.

ROCKER.SI: Ali nam lahko razkrijete še kakšne načrte za prihodnost?

CHATEAU: Izbor uspešnic in nova studijska plošča sta naša glavna projekta. Zagotovo bomo pa kmalu posneli še kakšen videospot.

ROCKER.SI: Kako nameravate promovirati izdelek, saj se zdi, da bo potrebno na koncerte še nekoliko počakati?

CHATEAU: Promocija bo večinoma potekala preko družbenih omrežij in ostalih medijev. Ko bo spet možno, pa tudi s koncerti.

ROCKER.SI: Ali se obeta tudi kakšen ponatis starega kataloga?

CHATEAU: Kot smo omenili, je v načrtu izdaja kompilacije Best of Chateau. Drugih ponatisov pa zaenkrat ne načrtujemo.

ROCKER.SI: Imate še kakšno zaključno misel?

CHATEAU: Po dežju vedno posije sonce, in tudi tokrat bo tako. Verjamemo, da se bomo kmalu vrnili na koncertne odre.