Čedahuči 2.0 projekt v nizkem štartu na Izštekanih!

Čedahuči (Foto: management skupine)

Posodobite svoja ušesa, v torek 19. novembra 2019 ob 22.30 na programu Vala 202 ali v spletnem video prenosu Čedahuči predstavljajo novo poglavje v čedazgodbi. 

Izštekati se pomeni narediti novo verzijo samega sebe. Vodilni slovenski folkrokerji so stvar vzeli resno in dobesedno. V oddaji bodo prvič predstavili Čedahuči 2.0. Pravi mali orkester, skupaj z gosti jih bo 18. Karavano bodo sestavljali številni nekdanji člani, godalni kvartet in Rudi Bučar, ki se je Čedahučijem z izvedbo njihove pesmi poklonil v Izštekanih pred dvema letoma. Skladbe iz vseh obdobij bodo temeljito prearanžirane, manjkala ne bo tudi kakšna nova.

Nove poti, prevetreno razmišljanje in prenovljeno zasedbo bodo prvič predstavili v Izštekanih. Kot preplet ljudi in zgodb. Zgodb o projektu in članih, o nastajanju pesmi, o čudovitih glasbenih srečanjih. Eno takih so zasejali Izštekani, ko sta leta 2017 v posebni oddaji na Nočeh v Stari Ljubljani pesem Čedahučijev “Je mimo leto” izvedla Hamo in Rudi Bučar. Za revanšo Rudiju bodo tokrat skupaj izvedli njegovo čisto novo pesem “Kakšni so takšni”, ki izide te dni. Svoje bodo dodali še Jure Mihevc iz skupine Fed Horses, klaviaturist Jean Markič, nekdanja člana Matjaž Jakin in Andrej Ilar ter mnogi drugi.

Izštekani bodo s tem tik pred letošnjo decembrsko poslastico do konca poravnali dolg, pridelan lani na slavnostnem obletničnem koncertu Izštekanih 25. Po Prismojenih profesorjih bluesa, Bordo in Fed Horses bodo Čedahuči zadnji, ki bodo odigrali obljubljeni celovečerni izštekani nastop.